Ricoh Europe werkt mee aan een kunstproject met het nieuwste boek van acteur en komiek John Cleese. De digitale kleurenpers van Ricoh, de Pro™ C901 Graphic Arts Edition, is uitgekozen om het fotoboek, JW2 genaamd, te drukken. Alle opbrengsten uit de verkoop van het boek gaan naar de Engelse liefdadigheidsinstelling Mencap.

De beeldhouwer Jonathan Wylder heeft een serie standbeelden, variërend van bustes tot levensgrote beelden, van zijn muze Jennifer Wade gemaakt. Het hele beeldhouwproces is vastgelegd met prachtige foto’s van fotograaf Christopher Bissel en bevat teksten van John Cleese die Wylder over het creatieve proces interviewt. Alle opbrengsten van de verkoop van het boek, dat £195 kost, gaan naar Mencap, een liefdadigheidsinstelling die mensen met leerproblemen ondersteunt.

De Ricoh Pro C901 is gekozen voor dit prestigieuze project vanwege zijn consistente en haarscherpe afdrukkwaliteit. De PXP™ toner, in combinatie met de fusertechnologie zonder olie, zorgt voor een matte afdruk die prima te vergelijken is met offset. Kleurverlopen gaan vloeiend in elkaar over met een uitstekende registratie. De Ricoh Pro C901 biedt een groter kleurbereik en is consistent tot en met de laatste afdruk.

“Dat de Ricoh Pro C901 uitgekozen wordt voor zo’n prestigieus artistiek en fotografisch project, bevestigt de kwaliteit van dit zeer veelzijdige systeem,” aldus Huib Kolen, Manager Business Development, Ricoh Nederland. “Omdat de Ricoh Pro C901 zich niet alleen beperkt tot xerografische papiersoorten, kan het boek met verschillende opvallende mediasoorten gedrukt worden, waardoor dit een in het oog springende verschijning is geworden.”

Ricoh heeft met verschillende leveranciers samengewerkt om het boek tot stand te brengen:

Favini: de omslag van het boek is gedrukt op Favini Majestic Medal Bronze 120gsm en het boekblok op het mooie Favini Dolce Vita 200gsm.

Kernow Coatings: leverde het transparante coated polyester Hydroprint Light Frost 120 micron, dat na de omslag komt.

Butler Tanner & Dennis: om het boek af te werken heeft Butler Tanner & Dennis traditionele methoden gecombineerd met geavanceerde bindtechnologieën.

Het 70 pagina tellende boek van 300 x 340 mm bevat 66 geïllustreerde pagina’s met 200 foto’s en vier pagina’s tekst. De gelimiteerde oplage bestaat uit 1000 exemplaren die op aanvraag gedrukt worden. Tijdens de boekpresentatie voor genodigden op 27 april in The Dome in het V&A Museum in Londen waren er inkijkexemplaren beschikbaar. Daarna zijn de boeken verkrijgbaar via de Osborne Studio Gallery, Motcomb Street in Londen. www.ricoh-europe.com

Rate this post

Print Friendly