Social media is op dit moment bij veel organisaties een ´hot topic´. Medewerkers van afdelingen DIV en archief vragen zich dan ook terecht af of ook zij ´iets´ moeten gaan doen met (interne) social media. Maar wat is zinvol en wat levert dat op? Op 24 mei 2011 zal een drietal sprekers tijdens het NVBA-middagseminar “Social media: meerwaarde voor DIV en archief?!” uitgebreid ingaan op het thema social media en de (on)mogelijkheden voor DIV en archief.

De eerste spreker van het seminar is Petra Schoen. Zij geeft regelmatig presentaties en workshops over Social Media en is één van de initiatiefnemers van het online leerprogramma 23-Archiefdingen.nl. Tijdens haar lezing geeft Petra een overzicht van de meest relevante social media toepassingen voor DIV- en archiefmedewerkers. Aan de hand van praktijkcases laat zij zien, wat de impact van het inzetten van social media binnen en buiten de eigen organisatie en/of afdeling kan zijn.

Als tweede spreker zal Xaviera Ringeling de bevindingen van haar Twitteronderzoek uit 2010: “hoe friends, followers en vreemden in de Twittergemeenschap met het medium omgaan”, delen met de aanwezigen. Xaviera is eigenaar van Never Ending Web, waarmee zij bedrijven adviseert over de inzet van het online kanaal en social media in het bijzonder. Daarnaast geeft zij trainingen en organiseert zij workshops op het gebied van online communicatie, webontwikkeling en –beheer.

De laatste spreker is Erik Hartman. Eric gaat in op de strategische inzet van social media. Zijn organisatie helpt de top 500 van bedrijven en overheidsorganisaties met hun online strategie, informatie-architectuur en toolselectie. Uit zijn ervaring als communicatieadviseur en informatiearchitect zal hij vertellen waaraan je moet denken bij een contentstrategie en waarom het zo belangrijk is, ook voor wie denkt aan de toepassing van social media.

De middagbijeenkomst vindt van 13.00 – 17.00 uur plaats in Concordia Zalen in het Centrum van Woerden en is gratis voor leden van de NVBA (Netwerk Voor Bedrijfsmatig Archiveren). Andere belangstellenden betalen € 50 (geen BTW). GO opleidingen verzorgt de inschrijfprocedure en heeft een speciale seminarpagina op haar website waarop u uitgebreide informatie vindt. Via deze pagina kunt u zich ook online inschrijven.

Het middagseminar wordt afgesloten met een forumdiscussie waaraan alle sprekers deelnemen. Aansluitend is er voor alle aanwezigen een netwerkborrrel.

Rate this post

Print Friendly