Four Pees, de exclusieve wereldwijde distributeur van de PrintFactory softwaresuite, lanceert nu PrintFactory Go, een stand-alone applicatie voor preproductie en jobvoorbereiding. PrintFactory Go is compatibel met elke RIP-technologie en biedt onmiddellijke en efficiënte voordelen voor complexe en terugkerende grootformaat productieworkflows.

PrintFactory Go biedt dezelfde tools voor jobvoorbereiding en last-minute bestandscorrectie als de PrintFactory suite, maar dit alles in één gebruiksvriendelijke stand-alone applicatie. Of gebruikers nu meerdere jobs willen combineren, corrigeren, kleuren, maskers, vormen, schalen, rotaties, spiegelingen willen aanpassen, tiles willen aanmaken, grommets voor banners willen plaatsen of andere bewerkingen willen uitvoeren: met PrintFactory Go hebben ze alle tools binnen handbereik. De applicatie is specifiek gericht op gebruikers van digitale grootformaat printers. Hiermee beschikken ze over een uitgebreid arsenaal aan preproductietools om tijd te besparen en het aantal fouten en uitval te verminderen.

Gestroomlijnde jobaanmaak en -voorbereiding

PrintFactory Go stroomlijnt elke stap in de workflow. Aangepaste uitvoermappen helpen om de perfecte print-to-cut productieworkflow te creëren. Alle print- en snijapparatuur wordt aangestuurd via één gebruiksinterface en alle informatie wordt opgeslagen in één jobbestand, ongeacht de complexiteit.

Controleren en corrigeren

De unieke preflight engine van PrintFactory Go controleert elk geopend bestand. De controles zijn gebaseerd op een reeks jobspecifieke parameters, zoals kleurruimtes, ingesloten lettertypes of overdrukinstellingen. De afbeeldings- en tekengroottecontroles zijn afgestemd op de specifieke behoeften van een grootformaat printomgeving: de controle gebeurt met het oog op kijkafstanden en niet zozeer op basis van de resolutie en puntgroottes. De softproofingmogelijkheden en preflightfuncties van PrintFactory Go stellen gebruikers in staat kleuren en content correct te previewen, fouten te detecteren en problemen zo vroeg mogelijk in de workflow te verhelpen.

Met PrintFactory Go kan vrijwel elk object in het jobbestand worden bewerkt of gecorrigeerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kleurcorrectie in een afbeelding of een illustratie, tekst die op het allerlaatste moment moet worden bewerkt, of zelfs het toevoegen van volledig nieuwe content.

Voorbereiden en printen

De native PDF-engine die ingebouwd is in PrintFactory Go, verwerkt elk PDF-bestand correct, met welke software het bestand ook is aangemaakt. Zo is het niet langer nodig om verschillende applicaties te openen om verschillende bestanden te kunnen verwerken.

PrintFactory Go biedt een jobvoorbereidingsomgeving die specifiek op grootformaat printen is gericht. Gebruikers kunnen in een handomdraai vouwen, naden en boordsels toevoegen, witte inkt of vernis definiëren, snijlijnen definiëren, tiles aanmaken en grommets plaatsen. Terugkerende jobs voorbereiden is een fluitje van een cent met de krachtige functionaliteit voor sjablonen.

PrintFactory Go biedt een gestandaardiseerde voorspelbare kleuraccurate output volgens de industrienormen en kleurconsistentie op verschillende apparatuur. De output is compatibel met alle RIP-oplossingen.

Ondek zelf de kenmerken en voordelen van deze nieuwe release op de PrintFactory stand in hal A4, stand C66 van 24 tot 27 mei op Fespa Digital in Hamburg, Duitsland.

Rate this post

Print Friendly