Amsterdam, 26 april 2011 – Basware, marktleider op het gebied van Purchase-to-Pay-oplossingen, heeft in het eerste kwartaal van 2011 goede resultaten geboekt. De netto-omzet groeide met 12,7% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010 naar €26 miljoen. De winst in het eerste kwartaal bedroeg 2,9 miljoen euro en vertegenwoordigt 11,3% van de netto-omzet.

De sterkste groeiers voor Basware waren Connectivity Services en SaaS (Software as a Service), die een groei van 48,6% neerzetten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en vormen tezamen 14% van de netto-omzet. Het transactievolume dat via Basware’s netwerk wordt verwerkt, bedroeg 4,1 miljoen in het eerste kwartaal. Dit is een toonaangevende groei van 51,7% vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden. In de komende twaalf maanden is de verwachte omzet voor Connectivity Services en SaaS 15,8 miljoen euro, een stijging van 8% ten opzichte van de schatting die in het vierde kwartaal van vorig jaar werd gemaakt.

“Voor Basware is 2011 zeer goed begonnen, waarbij het eerste kwartaal aan onze verwachtingen heeft voldaan met een nettowinst van 11,3%”, aldus Ilkka Sihvo, CEO van Basware. “In het eerste kwartaal hebben we goede resultaten geboekt voor wat betreft Connectivity Services en SaaS, en onze dienst Professional Services heeft met 9,9% groei ook een mooi resultaat neergezet vergeleken met de milde groei begin 2010. Dit biedt een solide basis voor de rest van dit jaar. In het eerste kwartaal werd Basware ook hoog gerangschikt in het rapport The Forrester Wave: eProcurement Solutions, Q1 2010 waarin de producten en diensten van Basware in een internationale markt goed naar voren komen.”

Basware verwacht dat de netto-omzet in 2011 met meer dan 10% groeit, met een netto-winst met meer dan 13% van de netto-omzet zoals eerder werd ingeschat.

Rate this post

Print Friendly