‘s-Hertogenbosch, 26 april 2011 – Ricoh installeerde onlangs bij Digital Printservice Nederland (DPN) voor het eerst in Nederland EFI Pace. Hiermee koos DPN voor volledige automatisering van het orderproces. EFI Pace is een volledig op JDF gebaseerd Management Informatie Systeem (MIS), en sluit hierdoor perfect aan op het productieproces van DPN.

DPN directeur René Jeurissen nam zich een aantal jaren geleden voor dat het afgelopen moest zijn met het op verschillende plaatsen invoeren van orders. Al die herhalende handelingen moeten toch te automatiseren zijn, vond hij. Met de installatie van Pace in combinatie met de web-to-print applicatie Digital StoreFront van EFI wordt het volledige orderproces – van het opstellen van een offerte tot en met de facturatie – geautomatiseerd.

Een belangrijke reden voor DPN in de keuze om Pace te implementeren is de geïntegreerde planningsmodule. Daarnaast brengen de mogelijkheden van automatisch voorraadbeheer een groot voordeel met zich mee. Martijn Kessels, systeembeheerder van DPN: “Pace kan als centraal systeem draaien en houdt overzicht van de orderbezetting op de machines en krijgt daar ook direct weer terugmelding van. Het is volledig op JDF gebaseerd en via het web is de gehele planning te zien. Je kunt ook simulaties draaien. Bijvoorbeeld om te zien wat er gebeurt als een machine uitvalt of als we extra productiecapaciteit inzetten.”

Wouter Toonen, bedrijfsleider bij DPN: “Door het gebruik van templates in Pace kunnen we nu ook heel snel offertes maken. Voorheen was het wel een half uur werk. Nu kan ik na een paar keer klikken tijdens het telefoongesprek met de klant al een prijs opgeven.”

Sander Sondaal, Country Coördinator Production Printing van Ricoh: “EFI Pace past perfect binnen de strategie van Ricoh als totaalleverancier van producten en diensten voor de grafimediamarkt. Alle hardware- en softwareproducten worden naadloos geïntegreerd, wat bij DPN heeft geresulteerd in een besparing in tijd en kosten. De keuze van DPN voor Ricoh voor het volledig automatiseren van het orderproces onderstreept de toegevoegde waarde die wij kunnen leveren aan onze klanten. Pace is modulair opgebouwd, waardoor de applicatie al tegen een kleine investering in te zetten is.”

Rate this post

Print Friendly