Amstelveen, 21 april 2011 – Canon Europa heeft zeven Nederlandse Canon Business Centers benoemd tot Premier Partner. Daarmee behoren deze Premier Partners tot de top 60 van Europese Canon partners. Deze status betekent dat de zeven CBC’s de hoogste vorm van dienstverlening aan hun klanten bieden. Zowel op het gebied van hardware – het breedste en diepste assortiment, als in softwareoplossingen op het gebied van document management en services, zoals het hosten van netwerkbijeenkomsten.

In totaal telt Nederland op dit moment 11 Canon Business Centers, waarvan er 3 onder leiding staan van Canon Nederland. Met de toekenning van Premier Partner-status aan zeven zelfstandige CBC’s (in Groningen, Amsterdam Noordwest, Breda, Rotterdam, Arnhem, Utrecht en Zwolle) bieden vrijwel alle CBC’s in Nederland de allerhoogste vorm van dienstverlening die Canon aan haar zakelijke klanten biedt. Het CBC in Oss, dat onlangs is geopend, komt waarschijnlijk in de nabije toekomst in aanmerking voor het Premier Partnership.

CBC’s die in aanmerking willen komen voor de Premier Partner-status moeten niet alleen uitstekende financiële resultaten boeken, maar ook extra investeren in kennis, ervaring en competenties van hun medewerkers. Op hun beurt krijgen deze CBC’s vanuit Canon extra marketingondersteuning en privileges die het hen mogelijk maken hun klanten nóg beter te servicen en zo een extra concurrentie- en klantvoordeel te behalen.

Jaarlijks worden de Premier Partners onderworpen aan een accreditatie om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan alle voorwaarden die aan deze status worden vereist. Dit wordt onder andere gedaan door middel van audits en klanttevredenheidsonderzoeken.

“Canon Nederland investeert enorm in haar CBC’s. Wij zien dat de lokale marktbenadering werkt. Maar dan wel vanuit een professionele basis. Vanuit ons hoofdkantoor bieden we onze Canon Business Centers alle ondersteuning om hun markten zo goed mogelijk te bewerken. Niet alleen door het bieden van een breed assortiment van hardwareoplossingen op het gebied van imaging, maar ook door slimme softwareoplossingen die vanuit de CBC’s op een goede manier bij klanten kunnen worden geïmplementeerd. Uit recent onderzoek onder de klanten van de CBC’s blijkt dat deze aanpak zeer wordt gewaardeerd”, stelt Robin van Stroe, Director Partner & Distribution Channel van Canon Nederland.

Peter Bos, directeur van het CBC in Amsterdam Noordwest onderschrijft de zienswijze van Van Stroe. “Het Premier Partner-programma stelt ons in staat optimaal te profiteren van de kracht van het aanbod dat Canon biedt. Het gaat om veel meer dan het leveren van hardware. Het gaat om het optimaal beheer van hun informatie. Daarin kunnen wij enerzijds adviseren, anderzijds state of the art hard- en software voor leveren. Als je dan ook nog kunt inspelen op lokale verschillen tussen markten in combinatie met het bieden van een hoog serviceniveau, dan creëer je echt concurrentie- en klantvoordeel.”

Rate this post

Print Friendly