Amstelveen, 19 april 2011 – Canon Europe – wereldwijd marktleider in imaging-oplossingen – heeft haar geavanceerde imageRUNNER ADVANCE imaging-platform uitgebreid om gebruikers in staat te stellen rechtstreeks verbinding te maken met cloud services. Deze nieuwe functionaliteit – imageRUNNER ADVANCE Cloud Connect – vergroot de krachtige connectiviteit en integratiemogelijkheden van Canon’s ‘next generation’ imaging-platform. Een primeur die het bedrijven mogelijk maakt het perfecte digitale kantoor te realiseren: zowel in interne kantoorsystemen als werkprocessen van klanten.

imageRUNNER ADVANCE Cloud Connect stelt ondernemingen in staat processen te stroomlijnen en het rendement op print- en IT-investeringen te verhogen. Gebruikers kunnen namelijk vanaf hun MFP – zonder dat een PC nodig is – papieren documenten scannen en opslaan op Microsoft SharePoint Online of Google Docs. Deze gegevens zijn direct toegankelijk voor verschillende gebruikers, ongeacht waar zij zich bevinden en welke platforms zij gebruiken, zoals een pc of smartphone. De documenten zijn ook rechtstreeks te printen met imageRUNNER ADVANCE.

Hogere snelheden en meer flexibiliteit

“Gartner verwacht dat de cloud-markt in 2013 wereldwijd een waarde van 150 miljard dollar vertegenwoordigt. Steeds meer organisaties – van welke omvang dan ook – realiseren zich dat cloud computing kan bijdragen aan het optimaliseren van processen. Bovendien biedt het vaak nieuwe en innovatieve diensten”, zegt Paul Rowntree, European Product Marketing Director van Canon. “Voor het eerst kunnen klanten rechtstreeks scannen, opslaan naar en printen vanaf toonaangevende cloud services.” Door de koppeling met Google Docs en Microsoft SharePoint Online ondersteunt Canon bedrijven bij de uitbreiding van hun workflow en het transformeren van bedrijfsprocessen door hogere snelheden, een betere samenwerking en een hogere flexibiliteit. Rowntree: “Door naar klanten te luisteren, krijgen we inzicht in de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd en kunnen we hiervoor oplossingen ontwikkelen. De integratie van Canon’s toonaangevende imaging-technologie met cloud services biedt klanten nieuwe mogelijkheden. Vandaar dat Canon op dit terrein een verdere uitbreiding voor ogen heeft.”

Ondernemingen en organisaties die al werken met Google Docs en Microsoft SharePoint Online of belangstelling hebben voor een schaalbare en efficiënte cloud IT-infrastructuur kunnen de workflow nu rechtstreeks uitbreiden naar hun MFD’s. Met als resultaat dat deze organisaties – zoals universiteiten en onderwijsinstellingen – in staat zijn de toegang tot informatie te verbeteren, kostbare en inefficiënte papieren documenten uit processen te elimineren, een hoger rendement op investeringen te realiseren en tegelijkertijd administratieve kosten te verlagen.

De uitbreiding van de imageRUNNER ADVANCE MFP’s is eenvoudig te configureren. Deze kan met Canon’s Content Delivery System (CDS) binnen enkele seconden worden geïnstalleerd. De gebruiksvriendelijke functionaliteit is mogelijk dankzij Canon’s krachtige en open ontwikkelplatform dat op JAVA is gebaseerd en bekend staat als MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform).

imageRUNNER ADVANCE Cloud Connect is vanaf mei 2011 voor alle imageRUNNER ADVANCE-modellen beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten in Europa.

Rate this post

Print Friendly