Vianen, 15 april 2011 – COSA, specialist op het gebied van Business Process Management, Document- en Recordmanagement, lanceert het nieuwe COSA Zaaksysteem, een volledig uitgerust zaaksysteem voor gemeenten. Hiermee kunnen gemeenten alle voorkomende zaaktypen en processen definiëren die voor hen van toepassing zijn. Om geïnteresseerde partijen kennis te laten maken met het nieuwe zaaksysteem, organiseert COSA iedere maand kennismakingsworkshops en is de website Zaakgerichtwerken.nu gelanceerd.

Naast alle standaard zaaktypencatalogus-processen en het documentair structuurplan zijn binnen COSA Zaaksysteem eigen processen eenvoudig te modelleren en toe te voegen, waardoor ZTC+ een feit is. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid om het DSP te importeren vanuit iNavigator. De ZTC is volledig GEMMA/ZTC compliant en sluit daardoor aan op bestaande ICT-landschappen.

In COSA Zaaksysteem zit een gedegen en efficiënt documentmanagement- en recordsmanagementsysteem, gebaseerd op de NEN 2082 standaard. Met het DMS/RMA is het mogelijk om de status van documenten bij te houden van postregistratie tot en met vernietiging, waardoor geen ander DMS/RMA noodzakelijk is. De krachtige zoekmogelijkheden binnen COSA Zaaksysteem zorgen ervoor dat elke zaak, het bijbehorend dossier en de documenten snel zijn gevonden en in te zien.

Iedere maand worden twee workshops georganiseerd. Op 3 mei en 7 juni staat een algemene kennismaking met zaakgericht werken volgens COSA Zaaksysteem centraal. Aan bod komt wat COSA Zaaksysteem krachtig maakt en hoe het in bestaande applicatieomgevingen zal functioneren.

Op 10 mei en 14 juni kunnen deelnemers zelf aan de slag met de software en wordt aandacht besteed aan de inrichting van een zaaktype.

Sybrand Jongejans, CEO van COSA: “Zien is geloven, dat is wat wij vaak terugkrijgen wanneer we contact hebben met geïnteresseerde partijen. Met die achterliggende gedachte hebben we twee interactieve workshops gerealiseerd. COSA Zaaksysteem is één van de belangrijke nieuwe pijlers voor COSA in de toekomst. Om dat te onderstrepen is ook een nieuwe website gelanceerd die uitsluitend gericht is op COSA Zaaksysteem.”

De workshops duren één dagdeel en vinden plaats op het kantoor van COSA in Vianen of indien gewenst op locatie. Opgave is mogelijk via de website van COSA Zaaksysteem.

Rate this post

Print Friendly