Den Bosch, 18 april 2011 – Dimensys DX introduceert CONEXIOM, een kostenbesparende en makkelijk te implementeren oplossing voor het elektronisch uitwisselen van standaarddocumenten. Met behulp van CONEXIOM kunnen bedrijven zonder handmatige tussenkomst informatie uit documenten, zoals orders en facturen, met elkaar uitwisselen zonder aanpassing van systemen en processen. Dit gaat niet via speciale, dure EDI-oplossingen of gespecialiseerde portals, maar door het document te printen via de CONEXIOM -printerdriver of te mailen naar een speciaal e-mailadres. De 128 bit encryptie garandeert een veilig datatransport.

CONEXIOM is ontworpen door de ontwikkelaars van het Canadese ecmarket, die eerder al hun sporen hebben verdiend met de ontwikkeling van onder meer VoIP en internetgaming. Meer dan zes jaren hebben dertig mensen gewerkt aan deze oplossing, een systeemonafhankelijk ERP-linkprogramma. Het resultaat is een ‘cloud-oplossing’ die niet alleen ERP-data, maar in principe alle data vanaf gestandaardiseerde documenten rechtstreeks in XML-formaat kan doorsluizen naar informatiesystemen bij de ontvanger.

Na een éénmalige mapping van de documenten haalt CONEXIOM de informatie eruit en zet deze om in XML-formaat. Het XML-bestand wordt vervolgens naar de ontvanger gezonden. De éénmalige mapping van de documentenstructuur kost hooguit een paar uur.

Vanaf dat moment hoeft een gebruiker het document dat hij wil verzenden alleen nog maar te printen via een CONEXIOM-printerdriver of te verzenden naar een e-mailadres. De informatie die uit het document is gehaald wordt in XML-formaat aangeboden bij de ontvanger die het vervolgens geheel automatisch in zijn systemen kan invoeren. De ontvanger stelt de CONEXIOM-printdriver en/of het email-adres beschikbaar aan de verzender.

Foutloos, zorgvuldig en veilig

“Scannen en overtikken van formulieren is niet meer nodig. Dat bespaart tijd en voorkomt fouten. Wij zorgen met CONEXIOM voor een foutloze, zorgvuldige en veilige verwerking van de informatie. Wij maken het verzenden van een document net zo eenvoudig als het sturen van een sms-bericht ”, vertelt Lo Kesselaer, managing director van Dimensys DX. “Dat CONEXIOM doet wat het belooft, is bewezen bij 3M. Bijna 2000 relaties van dit concern maken gebruik van CONEXIOM. Hiermee heeft 3M inmiddels al 68% aan kosten bespaard.”

Een nieuwe organisatie is eenvoudig aan te sluiten op de dienstverlening van CONEXIOM. Er is alleen mapping van de documenten nodig, zodat de informatie uit de documenten kan worden gehaald en omgezet in XML-formaat.

Lage verwerkingskosten

Met CONEXIOM hoeven organisaties geen dure IT-oplossingen te (laten) ontwikkelingen voor elektronische documentenuitwisseling. Het is een Software-as-a-Service-toepassing met een abonnementenstructuur die volume-onafhankelijk is, en wordt berekend per document en aan tal aansluitingen. In de praktijk liggen de verwerkingskosten op enkele eurocenten.

Omdat de informatie na verzending wordt gewist, is CONEXIOM een vorm van elektronische postbezorging, maar wel met een controle dat de levering goed is aangekomen. Naast de XML-bestanden krijgt de ontvanger ter controle een document toegestuurd in PDF-formaat. Indien het een klantorder betreft kan de klant een orderbevestiging ontvangen van zijn originele order met de wijzigingen in de vorm van ‘track changes’ in de lay-out van zijn orderdocument.

Dimensys DX

Dimensys DX is onderdeel van Dimensys Business Solutions. Dimensys DX introduceert CONEXIOM op de Nederlandse markt. CONEXIOM is ontwikkeld door ecmarket: een innovatieve ontwikkelaar uit Canada. ecmarket is onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van VoIP, Set-up Box, internetgaming en Video on Demand. Dimensys DX is gevestigd in Den Bosch. Meer informatie is te vinden op www.dimensysdx.nl.

Rate this post

Print Friendly