Breukelen, 18 april 2011 – Xerox introduceert een nieuwe droge inkt (toner) voor de iGen4 EXP en positioneert haar digitale kleurenpers daarmee nog dichterbij offset. De nieuwe matte, droge inkt van Xerox maakt het voor grafimediabedrijven nog eenvoudiger om allerlei toepassingen met foto’s te printen. Deze producten benaderen niet alleen offset-kwaliteit, ze zorgen ook voor hogere omzetten in een groeiende markt voor fotoapplicaties.

De droge inkt met een matte uitstraling is ontwikkeld voor een grote verscheidenheid aan printopdrachten. De consumentenmarkt, waar een duidelijke groei in de vraag naar fototoepassingen zichtbaar is, is daarbij een belangrijke afzetmarkt. Onderzoeksbureau InfoTrends voorspelt dat de markt van (on demand) boeken, wenskaarten en kalenders in 2014 zal groeien tot circa 1,5 miljard euro. De nieuwe inkt is beschikbaar op de Xerox iGen4 EXP, het nieuwste model binnen het iGen platform.

Jim Hamilton, Group Director with InfoTrends, discusses the announcement by Xerox of a new “Matte Dry Ink” for the iGen4 EXP. He shows three print samples that use the new toners and compares them to some earlier samples.

“Grafimediabedrijven kunnen de grenzen van hun digitale productie verleggen met deze nieuwe inkt”, zegt Marcel Martens, verkoopdirecteur van Xerox Nederland. “Door deze matte, droge inkt aan de opties voor de Xerox iGen4 EXP toe te voegen, kunnen grafimediabedrijven niet alleen de voordelen van hoog volume digitaal printen bieden, zoals personalisatie en automatisering, maar ook de bijna-niet-van-offset-te-onderscheiden hoge afdrukkwaliteit.”

Geen detailverlies

De nieuwe inkt zorgt voor afdrukken met consistente en uniforme volvlakken, briljante kleuren en detailrijke schaduwpartijen. Essentieel voor producten met een hoge dekking, zoals marketinguitingen, collages in fotoboeken en paginagrote foto’s voor kalenders en wenskaarten. Met de inkt is het bovendien mogelijk om originele huidskleuren en natuurlijke kleuren weer te geven, zonder daarbij de fijne details op de achtergrond te verliezen.

De iGen4 EXP biedt, mede door het grootste afdrukformaat (360 x 660mm) voor digitale kleurenpersen in de markt, meer ruimte voor beeldmateriaal dan concurrerende machines. Dit vertaalt zich in meer verkoopbare output en een hogere opbrengst. Samen met de Adobe PDF Print Engine zorgen de Xerox FreeFlow digitale workflow collectie en de vele inline nabewerkingsmogelijkheden, voor een gestroomlijnd productieproces met een voorspelbaar perfect resultaat.

Beschikbaarheid

De optie voor matte droge inkt is per direct beschikbaar voor nieuwe installaties van de iGen4 EXP. Een upgrade van de huidige iGen4 is mogelijk vanaf het derde kwartaal 2011.

Rate this post

Print Friendly