Brussel/Etten-Leur, 18 april 2011 – Na de eerste succesvolle implementatie van de gezamelijke printoplossing van Toshiba TEC en Graphicall Systems bij Profile Tyrecenter Barendrecht, zijn inmiddels 35 Profile vestigingen overgestapt. De oplossing, bestaande uit de Toshiba thermo transferprinter in combinatie met speciale autobandenlabels en bijpassende thermo transferlinten, maakt een einde aan de foutgevoeligheid en arbeidsintensiviteit van handgeschreven labels. Volgens bedrijfsleider Profile Barendrecht Jan Brandsma verdient de investering zich zeer snel terug, zeker gezien de explosieve groei van het aantal winterbanden in de laatste drie jaren naar zo’n 600 à 700 sets per jaar in plaats van 150 sets in voorgaande jaren.

Het unieke aan de printoplossing bij Profile Tyrecenter is bovendien de koppeling van de Toshiba printers met de achterliggende voorraadbeheersoftware Microsoft Axapta (tegenwoordig Microsoft Dynamics.) waar veertig van de Profile franchisevestigingen mee weken. Hierdoor zijn de vestigingen in staat om vanuit Axapta de etiketten te genereren met daarop gegeven zoals: datum, klantnaam, kenteken en magazijnlocatie.

Het wisselen van banden vergt een enorme logistieke efficiency. Brandsma: “Daarom is het zo belangrijk dat de opslaglocatie en het kenteken juist zijn genoteerd. Als er één letter verkeerd is of verkeerd gelezen wordt door een slordig handschrift, moeten we 2500 sets banden nazoeken. Het is in het verleden wel eens gebeurd dat we met twee man, drie uur aan het zoeken zijn geweest. En dan is het een heel duur foutje!”

Profile Barendrecht zit op dit moment midden in de wisselperiode en verwerkt tussen de vijftig à zestig voertuigen per dag en dat zes dagen in de week. “In totaal komt het neer op zo’n 2500 bandenwissels”, aldus Brandsma. “Op iedere band wordt een etiket bevestigd met daarop de naam van de klant of leasemaatschappij, de opslaglocatie, de datum en de positie van de banden. Dit laatste is van belang omdat leasemaatschappijen het verplicht stellen dat posities niet gewisseld mogen worden. Voorheen gebeurde alles handmatig en noteerden we al deze gegevens met een dikke stift. Dit was ten eerste veel werk, maar ook de nauwkeurigheid liet te wensen over, met daardoor een grote kans op fouten.

Compact, stevig en hoge afdrukkwaliteit

De Toshiba B-SA4 barcodeprinter is zeer compact: de basis is ongeveer even groot als een A4-blaadje. Dankzij de keuze in behuizing (kunststof of metaal) is deze printer ergonomisch voor op kantoor maar ook robuust genoeg voor licht industriële omgevingen zoals een garage. Voor complete netwerkmogelijkheden is deze TOSHIBA printer standaard uitgerust met een breed scala communicatie-interfaces. Een ander pluspunt is de hoge afdrukkwaliteit: een 200 dpi printkop is standaard, maar is eenvoudig te upgraden naar 300 dpi.

“De Toshiba TEC thermo transferprinter is ook zeer geschikt voor de speciale autobandenlabels en bijpassende thermo transferlinten die we erbij aanbieden”, vertelt Rogier Oord, productadviseur bij Graphicall Systems. “Deze speciale etiketten voor banden hebben een sterke belijming; normale etiketten blijven namelijk niet op de ruwe ondergrond van de banden plakken. De afmeting van 82 bij 138 mm is groot genoeg om alle informatie er op te printen. De hoge afdrukkwaliteit zorgt ervoor dat ook op een afstand de gegevens duidelijk leesbaar zijn.”

”Graphicall Systems is al ruim vijftien jaar gecertificeerd reseller van Toshiba labelprinters en beschikt over veel expertise en een hoog serviceniveau” , aldus Tom Geerinck, Business Unit Manager Auto-ID bij Toshiba TEC Benelux. “De Toshiba B-SA4 is een printer die de eenvoud van een desktop printer combineert met de prestaties van een industriële printer en is hiermee hèt bewijs dat gebruiksgemak en hoge prestaties prima samen gaan. We hopen dat het sneeuwbaleffect in Nederland z’n werk blijft doen en dat ook de Profile Tyrecenter vestigingen in België en Luxemburg de toegevoegde waarde van deze printoplossing zullen inzien.”

Over TOSHIBA TEC

TOSHIBA TEC Europe biedt totaaloplossingen voor retail en industrie, van advisering en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud. TOSHIBA TEC Europe heeft haar hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto-ID en Services. TOSHIBA TEC is een onafhankelijk werkend bedrijf van Toshiba Corporation, de zevende grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 91ste grootste bedrijf ter wereld wat verkoop betreft.

Toshiba is een wereldleider en vernieuwer in het ontwikkelen van high technology, een veelzijdige producent en handelaar van geavanceerde elektronische en elektrische producten die informatie- en communicatiesystemen overspannen. Toshiba werd opgericht in 1875, en vandaag beheert zij een globaal netwerk van meer dan 740 bedrijven, met 204.000 personeelsleden wereldwijd en een jaarverkoop in 2009 die de 6,3 biljoen yen (US$68 miljard) overstijgt.

Voor meer informatie over TOSHIBA TEC POS-systemen, kassa’s, weegschalen, RFID-klare barcodeprinters, randapparatuur, retail en Auto-ID softwareoplossingen, kunt u terecht op de TERIS website via www.toshibatec-eu.be.

Rate this post

Print Friendly