‘s Hertogenbosch, 18 april 2011 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van documentmanagement, en ETC, distributeur voor het IT kanaal, hebben recentelijk een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. ETC wordt daarmee distributeur van Ricoh printers en Ricoh printer based MFP’s.

Ricoh ziet in ETC een perfecte aanvulling op hun bestaande distributienetwerk in Nederland. Voornamelijk in het midsize en hoger added value reseller segment biedt ETC voor Ricoh een toegevoegde waarde. Door uitbreiding van het productprogramma kan ETC haar klanten een uitbreiding bieden en haar marktaandeel vergroten.

Frank Kwaaitaal, Manager IT Distribution Channel bij Ricoh Nederland: “Zowel Ricoh als ETC is sterk in de persoonlijke benadering van klanten. De samenwerking biedt voor beide partijen toegevoegde waarde, maar daarnaast sluit de bedrijfsfilosofie van Ricoh en ETC goed op elkaar aan. We gaan dan ook beiden uit van een langdurige en succesvolle samenwerking.”

Henk Snijders, Algemeen Directeur ETC: “We zijn heel trots op de samenwerking met Ricoh. Ricoh heeft een sterke naam en investeert veel in nieuwe technologieën. Hierdoor zijn wij nóg beter in staat een groeiend aantal Business Partners producten aan te bieden, die sterk zijn gepositioneerd. Met name het duurzaamheidaspect spreekt enorm aan! Tevens hebben wij in Ricoh een heel enthousiaste vendor leren kennen met oog voor het kanaal en de eindklant.”

Over Ricoh

Ricoh is leverancier van IT & documentoplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Over ETC

ETC is de grootste value-added distributeur van producten en diensten voor het ICT-dealerkanaal in Nederland. Naast volumedistributie richt ETC, onderdeel van het Britse SCH, zich met name op het leveren van service en kennis aan haar businesspartners, die hun klanten daarmee een compleet pakket aan oplossingen kunnen bieden.

Rate this post

Print Friendly