Drukkers en uitgevers genieten van gestroomlijnde productie dankzij betere integratie met Switch 10 workflows, gebruik van intelligente metadata en automatische Connector updates

13 april 2011 – Gent, België – PitStop Connect 10 “connects” drukkers en uitgevers met hun klanten en garandeert probleemloze bestandsaanlevering en PDF-kwaliteitscontrole. Door fouten te elimineren en het productieproces te stroomlijnen, kunnen gebruikers tijd en kosten besparen, stress verminderen en de klanttevredenheid verbeteren. Nieuw in PitStop Connect 10 zijn automatische updates van Connectors, beveiligde bestandsaanlevering en gepersonaliseerde service met behulp van intelligente metadata via verbeterde Switch 10 ondersteuning.

Met PitStop Connect 10 kunnen drukkers en uitgevers in een handomdraai Connectors maken en doorsturen naar hun klanten. Connectors zijn kleine desktop tools die klanten op hun bureaublad kunnen plaatsen. Willen ze bestanden aanleveren, dan kunnen ze deze gewoon naar de Connector slepen. PitStop Connect 10 biedt één enkele gateway voor bestandsaanlevering en maakt het aanleveren beter voorspelbaar dankzij de waterdichte Enfocus technologie voor PDF-preflighting en -correctie in een Connector. Problemen zoals ontbrekende fonts en afbeeldingen met een lage resolutie worden automatisch gedetecteerd en indien mogelijk zelfs automatisch gecorrigeerd.

Er kunnen aangepaste metadatavelden worden ingesteld via integratie met Switch. Deze kunnen automatisch worden gebruikt voor de verdere routering en verwerking in de workflow. Door gebruik te maken van Connectors, worden dan ook aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen gerealiseerd en worden de doorlooptijden voor jobs merkbaar korter. Bovendien zorgen Connectors ervoor dat de bestandsaanlevering probleemloos verloopt.

“Al te vaak zijn er problemen bij het aanleveren van bestanden in printing- en publishing workflows, en dit zowel aan de productiekant als aan de creatieve kant”, zegt Elli Cloots, Director of Product Management bij Enfocus. “Wat je nodig hebt, is efficiënte communicatie tussen alle partijen. En dat is precies waar PitStop Connect 10 voor staat. Het zorgt voor een gestroomlijnde bestandsaanlevering, zodat de bestanden door het productieproces heen vliegen. Ook handig is dat het je in staat stelt de band met klanten aan te halen.”

PitStop Connect 10 biedt niet alleen voordelen voor drukkers en uitgevers, het maakt ook het leven van creatieve professionals een stuk gemakkelijker. De Connectors stellen hen in staat tijd te besparen. Ook bieden ze hun gemoedsrust, wat van onschatbaar belang is. Ze weten dat hun bestanden voldoen aan de vereisten van de drukker en dat de drukresultaten van hun bestanden eruit zullen zien zoals ze voor ogen hadden. Last-minute telefoontjes om fouten te corrigeren zijn hiermee verleden tijd.

Connectors zijn gratis voor creatieve professionals en ze kunnen deze rechtstreeks naar hun bureaublad downloaden. Connectors vereisen geen installatie en zijn alleen actief wanneer ze worden gebruikt. Gebruikers die bestanden aanleveren, krijgen onmiddellijk feedback zodra het bestand correct is aangeleverd. Voor PDF-bestanden kan de afzender het preflightrapport bekijken om eventuele problemen te identificeren en verhelpen of om te controleren welke problemen op geautomatiseerde wijze verholpen zijn.

Wat is er nieuw?

Wanneer de drukker of uitgever veranderingen aanbrengt in de preflight- en aanleveringsinstellingen in een Connector, worden deze instellingen automatisch bijgewerkt in alle geïnstalleerde Connectors. Dat is nieuw in PitStop Connect 10 en zorgt ervoor dat iedereen in de toeleveringsketen met de juiste parameters werkt.

Ook biedt PitStop Connect 10 een naadloze koppeling met de Switch 10 suite van geautomatiseerde workflowoplossingen van Enfocus. Er kunnen intelligente metadatavelden worden ingesteld in de Connector, zodat klanten enkel relevante en gepersonaliseerde informatie hoeven in te vullen. Wanneer de drukker of uitgever de bestanden ontvangt, kunnen ze snel en eenvoudig worden gesorteerd, beheerd en verwerkt. Via Switch en integratie met MIS- en ERP-systemen is het mogelijk om bestaande informatie te hergebruiken en zo de efficiëntie en klantenservice te maximaliseren. [1]

Het versturen van bestanden verloopt nu veiliger dankzij de industriestandaard SFTP. PitStop Connect 10 is ook compatibel met de laatste preflighttechnologie en PDF standaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan technologie zoals Preflight Profiles en Action Lists van de Enfocus PitStop Pro 10 software en ondersteuning voor PDF/X-4 voor druk en PDF/A voor archivering.

“Bij PitStop Connect 10 draait alles om het stroomlijnen van de workflow en het versterken van de contacten tussen drukkers en uitgevers enerzijds en creatieve professionals anderzijds”, besluit Cloots. “De oplossing garandeert dat bestanden exact worden gedrukt zoals ze zijn ontworpen. Dit helpt de doorlooptijden te verbeteren, verhoogt de productiviteit en verbetert uiteindelijk de klanttevredenheid. En ook creatieve professionals halen er voordeel uit. De oplossing stelt hen gerust doordat ze weten dat hun bestanden geen fouten bevatten en drukklaar zijn.”

Rate this post

Print Friendly