Berlijn, 12 april 2011 – callas software, leider in PDF-technologie voor publishing, printproductie en documentarchivering, kondigt de lancering aan van de nieuwe callas pdfToolbox 5. De nieuwe versie biedt aanzienlijke prestatieverbeteringen en volledige 64-bits ondersteuning. Dankzij een batchfunctie kunnen gebruikers nu eenvoudig hele mappen met bestanden verwerken. Ook nieuw is dat gebruikers PDF-bestanden visueel kunnen vergelijken om verschillen of verwerkingsproblemen te detecteren. Bovendien zet pdfToolbox 5 een brede waaier aan bestandsformaten (waaronder PostScript en EPS) rechtstreeks om in productieklare PDF’s.

Verschillen detecteren met Visual Compare

callas pdfToolbox 5 biedt een Visual Compare functie, zodat het een fluitje van een cent is om bestanden te vergelijken. De verschillen tussen twee PDF-bestanden worden in pdfToolbox Desktop in het rood gemarkeerd, waardoor gebruikers snel kunnen zien waar er verschillen zijn. In pdfToolbox Server kunnen deze ook automatisch worden gedetecteerd. Deze nieuwe functie kan niet alleen worden gebruikt om verschillende versies van één bestand te vergelijken maar ook om na te gaan of een bestand visueel is veranderd in een productieworkflow.

Automatisering vanaf de desktop

Soms is het te omslachtig om bestanden een voor een te moeten verwerken. Is pdfToolbox Server voor verwerking zonder interventie van de gebruiker geen optie, dan is de nieuwe batchfunctie in pdfToolbox 5 Desktop de perfecte oplossing. Met behulp van de batchfunctie kan een profile voor kwaliteitscontrole of een fixup (een bewerking) worden toegepast op een hele map met bestanden.

De gebruiker hoeft gewoon de map te selecteren en pdfToolbox Desktop verwerkt dan alle bestanden in deze map. De resultaten worden opgeslagen in een overzichtelijk geordende submappenstructuur die automatisch wordt aangemaakt.

Uitgebreide conversie van documenten

Als aanvulling op de bestaande ondersteuning om OpenOffice-, Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden rechtstreeks om te zetten in betrouwbare afdrukklare PDF-bestanden kan callas pdfToolbox 5 nu ook Microsoft Publisher-, Project- en Visio-bestanden en ook Apple Keynote- en Pages-bestanden converteren.

Ook de meest gangbare afbeeldingsformaten (JPEG, PNG en TIFF) kunnen rechtstreeks worden geconverteerd naar PDF. Er is zelfs ondersteuning voor conversie van PostScript- en EPS-bestanden via de ingebouwde Adobe distiller engine, en dit zonder dat Adobe Distiller moet worden geïnstalleerd.

Rechtstreekse conversie is een koud kunstje in pdfToolbox Desktop: gebruikers hoeven gewoon de originele bestanden naar het pdfToolbox venster te slepen. In pdfToolbox Server kunnen bestanden worden neergezet in een van de bewaakte mappen voor verwerking zonder interventie van de gebruiker.

Ondersteuning voor ISO PDF/VT en GWG Proof of Preflight

Via zijn lidmaatschap van organisaties voor normalisatie en zijn actieve ondersteuning van normen heeft callas software altijd al een toonaangevende rol gespeeld in het implementeren van kwaliteitscontroleoplossingen voor gestandaardiseerde PDF-bestanden. Met pdfToolbox 5 is dat meer dan ooit het geval. Deze nieuwe versie biedt volledige ondersteuning voor de nieuwe ISO 16612-2-norm voor variabele data printing- en transactionele workflows: PDF/VT.

Daarnaast heeft callas een andere baanbrekende technologie in pdfToolbox 5 geïntegreerd: de GWG Proof of Preflight standaard. Proof of Preflight is een manier om gepreflighte PDF-bestanden te beveiligen met een digitale handtekening, waaruit blijkt wanneer het bestand werd gepreflight, met welk profiel en wat het resultaat was. Dankzij het gebruik van een digitale handtekening kunnen latere wijzigingen aan de PDF eenvoudig worden gedetecteerd. Zo is het duidelijk waar de verantwoordelijkheden liggen als er iets misgaat in de workflow.

Slimme Fixups

pdfToolbox biedt een complete reeks slimme fixups of bewerkingen, van kleurconversie van Office documenten tot DeviceLink conversie, aanmaak van boekjes en geavanceerde impositie.

Een heel belangrijke nieuwe fixup in pdfToolbox 5 is de mogelijkheid om automatisch drukkermarkeringen te detecteren en een correct verkleinvak en afloopvak in te stellen op basis van deze drukkermarkeringen. Zo kan met één eenvoudige klik heel wat tijd worden bespaard door deze bewerking niet handmatig te moeten uitvoeren.

Prijzen en beschikbaarheid

callas pdfToolbox 5 is beschikbaar vanaf 12 april 2011. Er zijn twee uitvoeringen:

• pdfToolbox Desktop voor handmatige verwerking via een plug-in in Adobe Acrobat of standalone gebruik. Prijs: vanaf 499 euro.

• pdfToolbox Server voor volledig automatische verwerking zonder interventie van de gebruiker. Prijs: vanaf 3999 euro.

Geïnteresseerden met vragen over de beschikbaarheid, prijzen, opties of return-on-investment kunnen contact opnemen via sales@fourpees.com.

Op www.callassoftware.com kan een volledig functionele versie worden gedownload. Deze versie kan een beperkte tijd gratis worden gebruikt.

Over callas software

callas software vindt eenvoudige manieren om met complexe PDF-uitdagingen om te gaan. Als technologische innovator ontwikkelt en verkoopt callas software PDF-technologie voor publishing, printproductie en het uitwisselen en archiveren van documenten.

callas software helpt bureaus, uitgeverijen en drukkers om de dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden, door hen te voorzien van software voor het preflighten, corrigeren en repurposing van PDF-bestanden voor printproductie en electronic publishing.

Wereldwijd vertrouwen bedrijven en openbare instanties op de volledig PDF/A compliant en toekomstbestendige archiveringsproducten van callas software.

Bovendien is de technologie van callas software beschikbaar als programmeerbibliotheek (SDK) voor ontwikkelaars die PDF-optimalisatie, -validatie en -correctie nodig hebben. Software vendors zoals Adobe®, Quark®, Xerox® en vele anderen hebben de kwaliteit en flexibiliteit die deze callas tools leveren ingezien en hebben ze in hun oplossingen geïntegreerd.

callas software speelt een actieve rol in het ondersteunen van internationale standaarden en neemt deel aan ISO, CIP4, het European Color Initiative en de Ghent PDF Workgroup. Bovendien is callas software stichtend lid van het PDF/A Competence Center, waarvan Olaf Drümmer in oktober 2010 voorzitter werd.

Rate this post

Print Friendly