Meerssen/Brussel, 13 april 2011 – Advocatenkantoor Claeys & Engels heeft gekozen voor de e-mailmanagementoplossing van Mimecast. I.R.I.S. – gespecialiseerd in Intelligente Documentherkenning (IDR), Enterprise Content Management (ECM) en complexe infrastructuur voor Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) – werd geselecteerd als implementatiepartner. Door het e-mailbeheer over te brengen naar de cloud worden bij Claeys & Engels alle berichten automatisch gearchiveerd en is de businesscontinuïteit altijd gegarandeerd.

Claeys & Engels heeft 120 medewerkers in dienst, verspreid over zes kantoren in België. Tot voor kort werden e-mails op de klassieke manier opgeslagen op tapes. Doordat de vorige leverancier van de e-mailoplossing zijn focus verlegde naar grotere organisaties, ging het advocatenkantoor op zoek naar een alternatief. “Voor ons gevoel kregen we toen niet meer de support die we nodig hadden”, zegt Genkis Gurlek, IT-manager bij Claeys & Engels. “Die persoonlijke aandacht vond ik wel bij Mimecast. Het geloof in hun eigen product maakt dat ze in plaats van een zakelijke klantovereenkomst echt een partnership aangaan met hun klanten. I.R.I.S. leek daarbij een betrouwbare implementatiepartner. Directe en zelfs persoonlijke ondersteuning blijkt voor I.R.I.S. belangrijk, wat voor ons de doorslaggevende reden was om te kiezen voor Mimecast en I.R.I.S.”

Gurlek noemt de e-mailmanagementoplossing in de cloud ‘een droom voor IT-managers’. “Juist in de advocatuur is het belangrijk om alle e-mails veilig op te slaan en goed gearchiveerd lang te bewaren. Doordat berichten nu automatisch gearchiveerd worden, betekent dat voor mij als IT-manager een heel grote last minder. Bovendien kan ik een specifieke e-mail veel sneller terugvinden, nu online zoeken mogelijk is. Nog een voordeel is dat de businesscontinuïteit altijd gegarandeerd is, want Mimecast zorgt ervoor dat we berichten kunnen blijven verzenden en ontvangen in geval van een calamiteit”, zegt Gurlek.

Dries Ausems, Business Development Manager, I.R.I.S. Nederland:

“Claeys & Engels behoort tot de beste advocatenkantoren op het gebied van sociaal recht in België. Dat zij als een van de eerste hebben gekozen voor Mimecast en I.R.I.S. is een grote eer. Hun positieve ervaring met Mimecast is duidelijk in lijn met onze verwachting van deze e-mailmanagementoplossing in de cloud. Ik kijk ernaar uit onze prettige samenwerking in de toekomst nog lang voort te zetten.”

Over Claeys & Engels

Claeys & Engels is een gespecialiseerd advocatenkantoor dat een volledig juridisch dienstenpakket aanbiedt in alle materies die betrekking hebben op het human-resources- en personeelsbeleid. Elke materie wordt behandeld door een gespecialiseerd team van advocaten dat zowel in adviesverlening als in procedure onderlegd is. Het is het eerste gespecialiseerde kantoor dat zowel aan een nationaal als internationaal cliënteel een full service aanbiedt in alle materies die verband houden met het menselijke kapitaal. Gelet op de groeiende internationalisering van de economie werkt Claeys & Engels actief mee aan een gespecialiseerd internationaal netwerk.

In de editie van 2010 van European Legal 500 EMEA staat het kantoor alleen aan de top genoteerd met het volgende commentaar: ‘Claeys & Engels, member of ius laboris, continues to perform at the top of the market and on a different level from others’.

Claeys & Engels heeft 120 medewerkers, verdeeld over kantoren in Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Luik.

Over I.R.I.S.

I.R.I.S. heeft als missie de productiviteit en knowhow van haar klanten te verhogen door hen te helpen hun documenten, gegevens en informatie beter te beheren.

I.R.I.S. Products & Technologies ontwikkelt technologieën en producten op het gebied van Intelligente Documentherkenning en commercialiseert haar productportefeuille op wereldwijde schaal aan de hand van krachtige partnerships.

I.R.I.S. Professional Solutions biedt ondernemingen en overheden de kans binnen één enkele onderneming innoverende knowhow en spitstechnologie te vinden voor een doeltreffend beheer van hun documenten, informatiestromen en informatica-infrastructuur.

Bij I.R.I.S. zijn meer dan 500 personen werkzaam, verdeeld over vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Brasschaat (België), Orly (Frankrijk), Windhof (Luxemburg), Amstelveen en Meerssen (Nederland), Aken (Duitsland), Delray Beach (Florida, Verenigde Staten), Hong Kong (China), Oslo (Noorwegen) en Kopenhagen (Denemarken).

Meer informatie op www.ecm.irislink.com  en www.iriscorporate.com .

Rate this post

Print Friendly