Breukelen, 7 april 2011 – Specialist in klantencommunicatie AddComm Group in Breukelen heeft op 31 maart een iPrint75 besteld bij Xerox. AddComm vernieuwt haar multimediale communicatie oplossingen continu en besloot tot de aankoop na een gedegen analyse in de markt. De Impika iPrint75 is een full-colour rollenprinter die ook grote mailings in korte tijd kan produceren. Hiermee sluit deze machine optimaal aan bij de behoefte van de klanten van AddComm om alle communicatie precies op de juiste tijd bij de ontvangers te hebben.

De markt voor mailings is al jaren in beweging van enkel zwart naar veelal volledige full-colour documenten. Het toevoegen van kleur verhoogt de attentiewaarde en waardering van de ontvanger en daarmee dus het rendement van de verzender. Naast een fantastische kwaliteit in kleur kan de iPrint75 echter ook nog uitstekend in zwart produceren. Ludolf van der Veen, CEO van AddComm: “Deze printer print echt zwart waar de andere optie meer een grijstint vertoonde.”

De iPrint75 is een single engine duplex (SED) inkjet continuous feed rollenprinter met een zeer hoge afdrukkwaliteit (1200×600 dpi). Xerox ging onlangs een samenwerking aan met het Franse Impika, die deze printer fabriceert. In Europa is dit de eerste Impika printer die Xerox verkoopt en AddComm wordt in Nederland de eerste die deze printer heeft.


Andere voordelen van deze printer zijn dat met één printtoren ook dubbelzijdig kan worden geprint door het interne keersysteem. Daarnaast is er door de continue variabele snelheid en de direct-printtechnologie veel minder papierafval bij de opstart. De inkt is biologisch afbreekbaar. Uniek is ook dat gebruik gemaakt wordt van tweede generatie printkoppen (3 tot 15 picoliter) en het feit dat er een internreinigingssysteem is aangebracht. 

Met deze printer in het productportfolio kan Xerox nu iedere inkttechnologie aanbieden, (EA Eco) toner, vaste inkt, waterloze inkt en nu dus ook (biologisch afbreekbare) inkjet.

De nieuwe aanwinst zal niet meer in Breukelen worden geplaatst, maar wordt in het nieuw te betrekken pand in Amersfoort geïnstalleerd, waarvan AddComm net een paar dagen de sleutel in handen heeft.


Rate this post

Print Friendly