Hoofddorp – 8 april 2011 – OpenText Corporation (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC) is door Gartner gepositioneerd in het leiderskwadrant van het “Magic Quadrant for Enterprise Content Management”*, gebaseerd op een evaluatie van ‘ability to execute’ en ‘completeness of vision’.

Het Gartner rapport helpt CIO’s, directies en IT-managers die hun ECM-strategieën aan het bepalen zijn door te beoordelen of leveranciers beschikken over de juiste producten en bedrijfsplatformen. Het volledige rapport is hier te bekijken.

Volgens het rapport: “hebben leiders de hoogst mogelijke gecombineerde score voor ‘ability to execute’ en ‘completeness of vision’. Ze presteren goed en zijn voorbereid op de toekomst met een duidelijk geformuleerde visie. Op het gebied van ECM beschikken ze over sterke channel partners, vertegenwoordiging in meerdere regio’s, consistente financiële prestaties, brede platformondersteuning en goede klantenservice. Bovendien domineren zij in één of meerdere technologische of verticale markten. Leiders leveren een pakket dat aansluit op de marktvraag door middel van de directe beschikbaarheid van het merendeel van de kerncomponenten. Deze zijn niet noodzakelijkerwijs hun eigendom, maar wel naadloos geïntegreerd, uniek of het sterkst binnen hun gebied. Dit jaar leggen we meer focus op bewezen implementaties; integratie met andere bedrijfsapplicaties en content repositories; integratie met Web 2.0 en XML-mogelijkheden en verticale processen en horizontale oplossingen. Leiders moeten een stimulerende rol spelen op het gebied van marktverandering. Dit jaar telt het Magic Quadrant zes leiders ”

Het rapport stelt: “ECM is naast het feit dat het een belangrijk onderdeel van de Enterprise information infrastructuur is, ook steeds vaker een belangrijke investering in de ondersteuning van de bedrijfsstrategie en daaraan gerelateerde oplossingen.” Gartner voorspelt dat de totale softwareomzet in de ECM-markt zal groeien met een samengesteld percentage van 10.1 procent tot en met 2014. De sterke groei zal starten in 2010 met groeipercentages in dubbele cijfers en de wereldwijde ECM-softwareomzet zal in 2014 meer dan 5,7 miljard dollar bedragen.

“De positie van OpenText als koploper in het Enterprise Content Management Quadrant door Gartner, bevestigt onze continue investeringen om klanten te voorzien van de meeste uitgebreide, volledig geïntegreerde ECM Suite”, aldus Lubor Ptacek, Vice President Product Marketing bij OpenText. “Met het recente debuut van ECM Suite 2010, de grootste innovatie in de geschiedenis van ons bedrijf, ligt de focus nu op het helpen van onze klanten over de gehele wereld, om controle te krijgen over hun content en deze efficiënt te beheren. Op die manier kunnen zij een productievere en winstgevende bedrijfsvoering realiseren.”

OpenText geeft organisaties de mogelijkheid om ECM ook buiten de grenzen van projecten of functionele implementaties te gebruiken. ECM verbindt systemen en afdelingen door meer waarde toe te voegen, productiviteit te verbeteren en de omzetgroei te verhogen. De grootste waarde van ECM suite 2010 is de combinatie van geïntegreerde technologieën die beschikken over alle ECM-facetten.

Meer informatie over ECM Suite 2010 is te vinden op: http://www.opentext.com/2/global/sol-products/sol-pro-open-text-ecm-suite.htm.

Rate this post

Print Friendly