ROCHESTER, New York, 6 april—Drukkerij A. Hellendoorn KG zet haar eerste stappen op de markt van het digitale drukwerk met de aankoop van een Kodak NexPress SE2500 Digitale Productiekleurenpers. Deze traditionele full-servicedrukkerij in Bad Bentheim nabij de Nederlandse grens gebruikt de digitale pers als aanvulling op zijn 13 vellenoffsetpersen. De NEXPRESS Pers zal bij Hellendoorn ook een nieuwe impuls geven aan het businesssegment van de kleine jobs, aangezien het systeem opdrachten efficiënter verwerkt dan de kleine offsetpers van het bedrijf.

Met de NEXPRESS SE2500 Pers breidt Hellendoorn zijn al aanzienlijke dienstenaanbod verder uit. “Vandaag kan zowat iedereen digitaal drukwerk aanbieden”, aldus Managing Director Thomas Westhuis. “Wij willen ons onderscheiden van het digitale aanbod van andere drukkerijen met meerwaarde die onze klanten echt kunnen zien. Wat de nieuwe NEXPRESS Pers naast zijn superieure drukkwaliteit echt uniek maakt, is de inline afwerking. Daardoor produceer je oogstrelend drukwerk dat echt opvalt. En dat zal gegarandeerd hoge ogen scoren bij klanten die zich met hun reclame- en marketingmateriaal echt willen onderscheiden van hun concurrenten.”

Kleur met subtiele elegantie of schitterende hoogglans

De uitgebreide mogelijkheden van de KODAK NEXPRESS Fifth Imaging Unit Oplossingen waren doorslaggevend voor de beslissing van Hellendoorn om in het systeem te investeren. Vooral Dimensional Printing – waarbij een 3D-effect wordt toegevoegd aan foto’s, afbeeldingen en tekst – maakte grote indruk op het bedrijf. Als KODAK NEXPRESS Dimensional Clear Dry Ink geïsoleerd wordt gebruikt, is het zelfs mogelijk om met transparante 3D-effecten blinddruk te imiteren of oppervlakken en papiersoorten met structuur te simuleren. En dat alles bovenop de vierkleurendruk en in één enkele drukdoorgang.

Hellendoorn gebruikt de Fifth Imaging Unit ook om hoogglanseffecten op volledige of gedeeltelijke pagina’s aan te brengen voor digitale kleurenprints. Eerst wordt in de Fifth Imaging Unit met KODAK NEXPRESS Dimensional Clear Dry Ink een coating aangebracht op de drukvellen en vervolgens geeft de Kodak NexPress Glossing Unit de vellen een spiegelglad oppervlak. Die hoogglansafwerking doet prints letterlijk schitteren. De afwerking kan op een volledig vel of op specifieke zones (spot gloss) worden aangebracht. Die spot gloss creëert een effect dat vergelijkbaar is met uv-lak.

Veelzijdig in gebruik

Hellendoorn, dat bestaat uit een team van 28 medewerkers, installeerde de Kodak NEXPRESS Pers in zijn prepressafdeling in september 2010. Het bedrijf gebruikt de NexPress SE2500 Pers typisch voor kleine opdrachten of voordrukken van boeken, catalogi of bedrijfspublicaties. De pers wordt ook ingezet bij gepersonaliseerde jobs met variabele data, waarbij offsetdruk en digitale druk meestal worden gecombineerd.

Westhuis is overtuigd dat Hellendoorn zich dankzij de mogelijkheden van de NEXPRESS Pers beter kan profileren als leverancier van hoogwaardig drukwerk voor commerciële en industriële klanten en reclamebureaus: “De nieuwe digitale mogelijkheden vormen voor ons vandaag een uniek verkoopargument in een geografisch gebied van zo’n 100 km² en zelfs tot in Nederland.”

Westhuis en zijn team weten dat voor klanten niets zo overtuigend is als het zelf kunnen bekijken en aanraken van concrete stalen. Daarom produceert Hellendoorn zijn eigen marketingmateriaal zodat het concreet kan demonstreren waartoe digitale drukprocédés vandaag in staat zijn: een driedelige vouwmap met een fotobrochure, mediahouders en drukwerkstalen maakt het enorme potentieel van de KODAK NEXPRESS Pers tastbaar voor potentiële klanten.


Rate this post

Print Friendly