Nieuwe versie biedt mobiele verzameling van gegevens, ondersteuning voor multi-thread serverprocessen en vereenvoudigde aanpassing

München, 6 april 2011 — ABBYY, een toonaangevende leverancier van document herkenning, document capture en linguïstische technologieën en diensten, introduceert vandaag ABBYY FlexiCapture Engine 9.0. De volgende generatie van de bekroonde software development toolkit (SDK) voor integratie van data capture technologieën in third party applicaties. Belangrijke nieuwe functies in versie 9.0 zijn onder meer mobiele vastlegging van gegevens (het ophalen van informatie uit documenten die met de camera van een mobiel toestel zijn gefotografeerd), verbeterde documentclassificatie voor het geautomatiseerd voorsorteren en routeren van documenten en ondersteuning voor documentverwerking op 64-bit en multi-threaded besturingssystemen. De SDK biedt daarnaast verbeteringen op het gebied van optische tekenherkenning (OCR), zoals uitgebreide ondersteuning voor Aziatische talen. Ontwikkelaars zullen veel baat hebben bij de uitgebreide API, die betere toegang tot kerntechnologieën biedt en het mogelijk maakt om toepassingen aan te passen.

De ABBYY FlexiCapture Engine biedt gebruikers een uitgebreide reeks van tools waarmee zij op snelle wijze intelligente oplossingen kunnen ontwikkelen voor de automatische verwerking van uiteenlopende typen formulieren en documenten en het ophalen van belangrijke informatie voor invoer in backend systemen. De engine biedt daarnaast krachtige functies zoals geautomatiseerde classificatie en scheiding van documenten, de mogelijkheid om templates te ontwerpen en controle van de gegevensuitvoer. Ontwikkelaars kunnen op deze manier tal van verticale oplossingen en maattoepassingen bouwen die meerwaarde bieden voor bestaande toepassingen en processen.

“We zijn onder de indruk van de vele manieren waarop ontwikkelaars onze SDK inzetten voor het verzamelen van gegevens, zoals voor branche- en klantspecifieke activiteiten”, aldus Andrey Isaev, directeur van de Technology Products-divisie van ABBYY. “Met deze nieuwe versie bieden we ontwikkelaars verbeterde toegang tot onze FlexiCapture-technologie en nog meer vrijheid en flexibiliteit tijdens de ontwikkeling van unieke, toepassingsspecifieke oplossingen.”

Belangrijke nieuwe functies van ABBYY FlexiCapture Engine 9.0 zijn onder meer:

Verbeterde API voor toegang tot kerntechnologie

De nieuwe en verbeterde API van de engine biedt ontwikkelaars rechtstreekse toegang tot de FlexiCapture-technologie. Op deze manier kunnen ze de technologie tot in het kleinste detail afstemmen op de beoogde taken en zodoende een betere systeemprestatie waarborgen. Met de nieuwe API zijn ontwikkelaars niet langer beperkt tot project- en batchgerichte verwerking. Het is nu mogelijk om aangepaste afbeeldingsbronnen (bijvoorbeeld vanuit het geheugen) in te richten en de verwerkingsinstellingen en tussentijdse data op te slaan in de eindgebruikersapplicatie.

Ondersteuning voor multi-threaded serverprocessen

ABBYY FlexiCapture Engine 9.0 biedt ondersteuning voor verwerking op basis van meerdere server-threads, waarbij de volledige CPU-capaciteit van de server wordt benut. De nieuwe versie biedt nu ondersteuning voor zowel 32-bit als 64-bit besturingssystemen. Bij het verwerken van formulieren en documenten met meerdere pagina’s op multi-core servers maakt FlexiCapture Engine 9.0 een stijging tot maar liefst 90 procent* van de verwerkingssnelheid per additionele CPU-core mogelijk.

Een nieuw scenario: mobiel verzamelen van gegevens

Versie 9.0 biedt verbeterde herkenningsfunctionaliteit waarmee gebruikers op accurate wijze gegevens kunnen ophalen uit foto’s die ze met de camera van hun mobiele toestel hebben gemaakt. In combinatie met de krachtige server-verwerking maakt deze verbetering FlexiCapture Engine een ideale SDK om B2B en B2C mobiele data capture applicaties te maken. Bedrijven die een groot aantal klanten bedienen, zoals financiële dienstverleners, verzekeraars en zorginstellingen, kunnen deze nieuwe mogelijkheden inzetten ter verbetering van hun dienstverlening, lead-generatie en interne communicatie. Dit alles is mogelijk via een gebruiksvriendelijke interface voor het mobiel vastleggen van gegevens.

OCR voor het Chinees, Japans, Koreaans en Vietnamees

Naast de Thaise en Indonesische taal waarvoor in de vorige versie ondersteuning werd toegevoegd, is ABBYY FlexiCapture Engine 9.0 in staat om formulieren en documenten te lezen in een verscheidenheid aan Aziatische talen, waaronder het recent toegevoegde Chinees (Vereenvoudigd en Traditioneel), Japans, Koreaans en Vietnamees. In combinatie met de ondersteuning voor bijna tweehonderd andere talen levert dit aanzienlijke voordelen op voor het ontwikkelen van toepassingen en diensten die op de wereldwijde markt zijn gericht.

Nieuwe multi-level document classificeerder

De nieuwe document classificeerder biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om de verwerking van documentstromen te versnellen door een classificatiestructuur met verschillende logische niveaus (klassen) aan documenten toe te wijzen. De Document Classifier is in staat om zowel afzonderlijke pagina’s als documenten met meerdere pagina’s te identificeren, zelfs zonder het gebruik van tussenbladen of streepjescodes. De documenten worden daarnaast ingedeeld op documenttype zoals contract, factuur of klacht.

Bewerken van vertrouwelijke informatie

ABBYY FlexiCapture Engine 9.0 is uitgerust met ingebouwde functionaliteit voor gegevensbewerking waarmee gebruikers vertrouwelijke informatie in documenten kunnen ‘verbergen’ door vóór het exportproces de vereiste gegevensvelden te bewerken. Ontwikkelaars kunnen aan elke afzonderlijke exportlocatie een specifieke reeks van velden voor automatische bewerking toewijzen.

Exporteren naar PDF-bestanden met MRC-compressie

De nieuwe versie biedt ondersteuning voor de compressietechnologie Mixed Raster Content (MRC). Hiermee kunnen gebruikers de omvang van uitvoerbestanden in PDF- en PDF/A-formaat aanzienlijk reduceren, met behoud van de oorspronkelijke beeldkwaliteit. De Engine’s MRC reduceert de bestandgrootte tot 10 keer in vergelijking met JPEG compressie.

Bijgewerkte documentatie en bibliotheek met codevoorbeelden voor ontwikkelaars

FlexiCapture Engine 9.0 biedt een rijke verzameling van codevoorbeelden die verschillende aspecten van het programmeren met de FlexiCapture Engine belichten. Voor elk onderdeel van de bibliotheek zijn codefragmenten en heldere, stapsgewijze richtlijnen voor ontwikkelaars beschikbaar.

Beschikbaarheid

ABBYY FlexiCapture Engine 9.0 is met directe ingang wereldwijd beschikbaar. Het flexibele en modulaire licentiemodel biedt ontwikkelaars de vrijheid om voor hun projecten de meest optimale combinatie van prijs en functionaliteit te selecteren. Informatie over de licentiemodellen en prijzen zijn beschikbaar via het dichtstbijzijnde ABBYY-kantoor of een lokale ABBYY-partner. Raadpleeg voor meer productinformatie http://www.abbyy.com/flexicapture_engine .

* gebaseerd op interne tests door ABBYY

Over ABBYY

ABBYY is een leidende aanbieder van documentherkenning, data capture en linguïstische technologieën en diensten. Haar producten zijn onder andere de ABBYY FineReader lijn van ‘optical character recognition’ (OCR) applicaties, de ABBYY Flexicapture lijn van data capture oplossingen, ABBYY Lingvo woordenboek software, en development tools. ABBYY Language Services biedt ondernemen omvattende linguïstische oplossingen. Papier-intensieve organisaties overal ter wereld gebruiken ABBYY software om tijd- en arbeidsintensieve taken te automatiseren en om bedrijfsprocessen te optimaliseren. ABBYY producten worden gebruikt in grootschalige regeringsprojecten zoals die van de Australische Belastingdienst, Litouwse Belastingdienst, Ministerie van Onderwijs in Rusland, Ministerie van Onderwijs in de Oekraïne, en de Montgomery County Government in de Verenigde Staten. Bedrijven die ABBYY technologieën licenseren zijn onder andere BancTec, Canon, EMC/Captiva, Hewlett-Packard, KnowledgeLake, Microsoft, NewSoft, Notable Solutions, Samsung Electronics en meer. ABBYY OCR applicaties worden verscheept met apparatuur van de ‘s werelds beste fabrikanten zoals Epson, Fujitsu, Fuji Xerox, Microtek, Panasonic, Plustek, Toshiba, en Xerox. ABBYY heeft haar hoofdkwartier in Moskou, Rusland, en heeft kantoren in Duitsland, de Verenigde Staten, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Japan en Taiwan. Voor meer informatie, bezoek www.abbyy.com.

Rate this post

Print Friendly