Nieuwe PDF-native RIP biedt een hogere betrouwbaarheid, consistentie en voorspelbaarheid

Eede, Nederland, Maart 2011 – Xeikon lanceert versie 2.50 van zijn X-800 digitale front-end, die wordt aangestuurd door de nieuwste Adobe PDF Print Engine. Deze toekomstgerichte workflowoplossing zal klanten helpen hun flexibiliteit naar een hoger niveau te tillen. De RIP biedt heel krachtige PDF-native rendering. Zo zorgt de oplossing ervoor dat de nieuwste transparantie-effecten en andere complexe ontwerpelementen snel en betrouwbaar kunnen worden gedrukt en dat het drukresultaat exact overeenkomt met wat de ontwerper voor ogen had.

De Adobe PDF Print Engine 2.5 is de nieuwste versie van Adobe’s PDF-renderingtechnologie en is gebouwd op een moderne, modulaire architectuur die optimaal gebruikmaakt van systeembronnen en uitermate efficiënte rendering biedt. Xeikon klanten zullen profiteren van voorspelbare uitvoer van ingewikkelde PDF-ontwerpen en een hogere workflowflexibiliteit. Zo kunnen ze de doorlooptijden van orders versnellen, kosten verlagen en hun winstgevendheid vergroten.

Industriestandaarden

De Adobe PDF Print Engine is gebaseerd op industriestandaarden zoals ICC, JDF en PDF, waardoor de oplossing uitstekend te integreren is in workflows. “Door te profiteren van de populariteit van het PDF-imagingmodel, helpt de Adobe PDF Print Engine de efficiency te verbeteren, kosten te verminderen en de winst te vergroten. Xeikon’s klanten stellen hoge eisen aan hun persen. De prepressworkflow is daarom van cruciaal belang. De Adobe PDF Print Engine zal hen in staat stellen om met PDF-native verwerking en accurate rendering van zelfs de meest complexe jobs optimaal te presteren in een sterk concurrerende markt”, zegt Mark Lewiecki, Senior Product Manager bij Adobe Systems Incorporated.

Raman Nagpal, Senior Director of Printing bij Adobe Systems Incorporated, voegt hieraan toe: “Xeikon is een pionier op het gebied van digitaal drukken en blijft in de voorhoede van de snel veranderende industrie. Ik ben dan ook blij dat Xeikon alle voordelen van de Adobe PDF Print Engine beschikbaar stelt voor zijn persen.”

Xeikon klant Reynders Etiketten nv (België) heeft de X-800 digitale front-end die door de Adobe PDF Print Engine 2.5 wordt aangestuurd, al getest. André Vandepitte, Prepress & Digital Print Manager, merkte op: “Wij krijgen veel verschillende PDF-bestanden aangeleverd van een brede waaier aan klanten, die verschillende softwaretoepassingen gebruiken om PDF’s te genereren. We gebruiken de nieuwe Adobe PDF Print Engine 2.5 nu al enkele maanden en we hebben nog geen enkele fout ontdekt.”

Flexibel upgradepad

Belangrijk voor Xeikon klanten is dat Xeikon de bestaande PostScript versie van de X-800 RIP-technologie zal blijven ondersteunen. Zo kunnen klanten hun workflow upgraden naar een PDF-native workflow wanneer de overstap hen en hun klanten het beste uitkomt.

Jeroen Van Bauwel, Product Manager for Digital Front-End bij Xeikon, is verheugd dat een versie van de X-800 digitale front-end aan het portfolio van Xeikon wordt toegevoegd en dat die door de Adobe PDF Print Engine 2.5 wordt aangestuurd. Hij verklaart: “Het is altijd al de kracht van Xeikon geweest om te focussen op industriestandaarden, zodat we onze klanten de beste integratie kunnen garanderen. De integratie van de Adobe PDF Print Engine 2.5 is een logische stap in de ondersteuning van de nieuwste generatie van PDF-flows voor Xeikon technologieën. Het mechanisme voor intelligente cacheopslag van herhalende elementen in de variabele data printing-flow past perfect bij het ontwerp van onze workflow.”

De X-800 digitale front-end is een modulaire en schaalbare RIP, die gebaseerd is op open standaarden en ontworpen is om gebruikers te helpen het beste te halen uit hun Xeikon systemen. Alle modellen in Xeikon’s portfolio van digitale persen zijn compatibel met de X-800.

Over Xeikon

Als pionier op het gebied van digitaal drukken ontwerpt, ontwikkelt en levert Xeikon wereldwijd hoogwaardige digitale kleurendruksystemen voor de industriële, document en commerciële markten. Deze systemen bestaan uit geavanceerde rotatiepersen op basis van elektrofotografie met LED-arrays en droge toner, aangevuld met open workflowsoftware plus toners en andere verbruiksartikelen van exclusieve kwaliteit. De productie- en researchfaciliteiten van Xeikon bevinden zich in België. De oplossingen worden gedistribueerd en ondersteund via een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk. Xeikon is een divisie van Punch Graphix. Bezoek www.xeikon.com voor meer informatie.

Rate this post

Print Friendly