Onderzoek heeft uitgewezen dat de traditionele, fysieke post de komende jaren zal plaatsmaken voor digitale post. Digitalisering van de alsmaar groeiende informatiestroom zal het makkelijker maken om binnen organisaties tijdig de juiste informatie bij de juiste medewerkers te krijgen. De oplossing voor deze ontwikkelingen is de Digitale Postkamer van DDinformatica.

Vooral organisaties met meerdere vestigingen of een grote hoeveelheid binnenkomende post hebben vaak te maken met vertraagde bezorging van interne post, beperkte informatiedeling, decentrale opslag, hoge kopieer kosten en groeiende schaduwarchieven. Dit maakt het lastig om de juiste informatie tijdig met de juiste medewerkers te delen. Door post en interne documenten te digitaliseren is hier een belangrijke efficiencyslag te maken. Het creëren van een digitale postkamer lijkt dan ook de eerstvolgende stap richting een papierarm kantoor.

Momenteel lopen de papieren post en digitaal ontvangen berichten zoals e-mail vaak nog door elkaar. Door beide informatiestromen te digitaliseren en centraliseren via de Digitale Postkamer van DDinformatica, ontstaat één document/poststroom die bedrijven in staat stelt om alle waardevolle informatie die binnen de organisatie gemaakt of ontvangen wordt te groeperen, snel en eenvoudig te delen met de juiste medewerkers en te beschermen tegen onbevoegden. Het resultaat is een volledig archief en optimale kennis- en informatiedeling.

De eerste klanten hebben de Digitale Postkamer van DDinformatica inmiddels in gebruik. De verwachting is dat dit aantal in de toekomst exponentieel zal toenemen.

Over DDinformatica

DDinformatica – softwareleverancier uit Hoofddorp – biedt oplossingen voor het elimineren van papier en het optimaliseren van documentstromen. Sinds het ontstaan in 1993 richt DDinformatica zich op de ontwikkeling van effectieve software voor de automatisering en beheersing van uiteenlopende documentstromen met als doel om meer werk te verrichten met minder papier en minder arbeid. Zie voor meer informatie www.ddinformatica.nl.

Rate this post

Print Friendly