NAARDEN, 28 maart 2011 – Lexmark, leverancier van printoplossingen, viert het twintigjarig bestaan van het bedrijf. Voortkomend uit een spin-off van IBM op 27 maart 1991 is Lexmark inmiddels uitgegroeid tot een leider in de printermarkt. Lexmark is bekend geworden door zijn innovatieve producten en printoplossingen .

“Twintig jaar geleden zijn we begonnen als printerfabrikant en in de afgelopen jaren zijn we erg gegroeid. We hebben onze technologie en expertise verder ontwikkeld, om onze klanten een breed scala aan producten en services te bieden,” zegt Rob Greaves, General Manager Lexmark Benelux. “Tegenwoordig helpen we klanten variërend van thuiswerkers en kleine bedrijven tot grote internationale ondernemingen om op topkwaliteit af te drukken en hun papierprocessen op de meest efficiënte manier te beheren.”

Tijdens zijn twintigjarig bestaan heeft Lexmark heleboel hoogtepunten en primeurs gekend. Om bij dit jubileum stil te staan, heeft Lexmark veel van deze hoogtepunten en mijlpalen op een rij gezet.

1991 – Lexmark wordt gevormd uit een spin-off van IBM met het hoofdkantoor in Greenwich, Connecticut, USA (maart).

1992 – Lexmark onthult zijn eerste inkjetprinter, de IBM Color Jetprinter PS 4079 (oktober).

1993 – Lexmark introduceert de IBM ExecJet II 4076, zijn eerste inkjetprinter met een intern ontwikkelde motor voor monochroom printen (oktober).

1994 – Lexmark introduceert de eerste 1200 x 1200 dots per inch (dpi) laserprinters in de markt, de Optra-serie (oktober).

1995 – Lexmark wordt een BV en gaat onder het symbool “LXK.” de beurs in New York op (november).

1996 – Lexmark verhuist zijn hoofdkantoor van Greenwich, Connecticut naar Lexington, Kentucky, USA (september).

1997 – De Lexmark Color Jetprinter wordt aangekondigd. Dit is de eerste inkjetprinter die in 1200 x 1200 dpi kan printen (april).

1998 – Lexmark introduceert de eerste 2-in-1-printer, de Lexmark 5770 Photo Jetprinter, een primeur op de markt die gebruikers in staat stelt digitale foto’s te bewerken, printen en op te slaan zonder tussenkomst van een PC (oktober).

1999 – Lexmark start de verkoop van Managed Print Services, waaronder acquisitie, verbruiksbeheer, onderhouds- en consultancy-services (april).

2000 – Lexmark opent een fabriek in Cebu op de Filippijnen om geïntegreerde printkoppen te produceren. Hiermee wil Lexmark voor het eerst aan de wereldwijde vraag voldoen (januari).

2001 – Lexmark kondigt de Lexmark X820e aan, het eerste product van het bedrijf met Lexmark’s e-Task touchscreen interface (oktober).

2002 – Lexmark kondigt een strategische samenwerking met Dell aan, om Dell inkjetprinters, laserprinters en cartridges te ontwikkelen en te produceren (september).

2003 – Lexmark lanceert zijn recyclinginitiatief, genaamd ‘Equipment Collection Program’ (september).

2004 – Lexmark start het verzamelen van lege cartridges als onderdeel van het Lexmark Cartridge Collection Program, officieel Operation ReSource genaamd (januari).

2005 – Lexmark introduceert de Lexmark P4350, de eerste All-In-One printer met een kleuren LCD-scherm (april).

2006 – Lexmark introduceert zijn eerste open architectuur oplossingenplatform, het Lexmark Embedded Solutions Framework (februari)

2007 – Lexmark maakt bekend dat het zijn klanten het breedste, best betaalbare aanbod van draadloze printers biedt. Acht van de twaalf nieuwe printers van Lexmark hebben draadloze mogelijkheden, van de single function tot de vier-in-één printercategorieën (april).

2008 – Lexmark start een grote uitbreiding en verbetering van zijn laserprinterserie en maakt een combinatie van 38 nieuwe printers en multifunctionele printers bekend (oktober).

2009 – Lexmark introduceert een volledige serie van acht All-In-One (AIO) inkjetprinters voor kleine en middelgrote bedrijven. De aankondiging omvat ’s werelds eerste serie van AIO’s met internetverbinding en de laagste zwarte printkosten in de markt (september).

2010 – Lexmark neemt Perceptive Software over om zijn marktkansen uit te breiden en zijn portfolio met documentenworkflow-oplossingen te versterken (juni).

2011 – In Europa wordt de Lexmark Genesis aangekondigd, een krachtige inkjet AIO met een ingebouwde Flash Scan cameratechnologie, die een pagina van document naar digitaal omzet in slechts drie seconden (januari).

Via de volgende link vindt u een tijdlijn met alle details over Lexmark’s mensen, locaties en producten: http://newsroom.lexmark.com/download/lexmark_20-year_timeline.pdf .

Via de volgende link vindt u een video met fotomateriaal van Lexmark door de jaren heen: http://www.youtube.com/watch?v=IMmvsIgmOPs .

Rate this post

Print Friendly