Het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis heeft voor LabScan van DDinformatica gekozen om haar aanvraagformulieren in het laboratorium automatisch te verwerken.

Gezamenlijk krijgen het Klinisch Chemisch Laboratorium en het Microbiologisch Laboratorium van het Ikazia Ziekenhuis ca. 130.000 labformulieren per jaar te verwerken. Als vervanging van de oude OMR lezer heeft Ikazia gekozen voor LabScan. Met LabScan worden labformulieren gedigitaliseerd en automatisch uitgelezen. Hierdoor kunnen onderzoeken veel nauwkeuriger worden gecontroleerd, is de uitslag sneller beschikbaar en worden alle gegevens via het HL7 protocol automatisch gekoppeld aan Labcentre, het LIS van de laboratoria. Daarbij is LabScan flexibeler in gebruik dan de oude OMR technieken, en ook de kosten in aanschaf en gebruik (drukwerk) zijn aanzienlijk voordeliger met LabScan. Zie voor meer informatie www.labscan.nl.

Over Ikazia

Het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam, met ongeveer 1.300 werknemers, is een middelgroot ziekenhuis met vrijwel alle medisch specialismen in huis. Het protestants-christelijke karakter van het ziekenhuis is mede bepalend voor de opvatting over patiëntenzorg: werken met hart en handen. Persoonlijke aandacht staat centraal. In de patiëntenzorg, maar ook in andere diensten. Met elkaar werkt Ikazia aan kwalitatief hoogwaardige zorg.

Over DDinformatica

DDinformatica – softwareleverancier uit Hoofddorp – biedt oplossingen voor het elimineren van papier en het optimaliseren van documentstromen. Sinds het ontstaan in 1993 richt DDinformatica zich op de ontwikkeling van effectieve software voor de automatisering en beheersing van uiteenlopende documentstromen met als doel om meer werk te verrichten met minder papier en minder arbeid. Zie voor meer informatie www.ddinformatica.nl.

Rate this post

Print Friendly