Tijdens de beurs ICT & Overheid 2011 zet Circle Software Group BV sterk in op ‘Zaakgericht Werken’. Diverse gemeenten laten zien hoe zij met het door Circle ontwikkelde Verseon platform, lopende zaken en bijbehorende dossiers inzichtelijk maken en hun dienstverlening interactiever en efficiënter maken. Daarnaast zijn er hands-on sessies om de nieuwste softwarereleases Verseon 2.0 en Verseon Web 2.0 uit te proberen. Tevens worden nieuwe toepassingen live gedemonstreerd en toegelicht in diverse inlooptheatersessies.

Gemeenten aan het woord

Aan het woord komt onder meer gemeente Gouda. Zij laten zien hoe zij met Verseon Digital Mailroom papieren documenten omzetten in een digitaal formaat en ingekomen post automatisch classificeren en registreren. Ook op de stand is hiervan een toepassing te zien. Daarnaast geeft gemeente Zuidhorn een lezing over hun implementatie van multichannel dienstverlening met de Verseon E-Suite. Daarin gaat de gemeente in op de reeds geboekte resultaten met het zaaksysteem, het klantcontactsysteem, en het e-loket.

Zaakgericht werken met Verseon 2.0

Tevens is op de stand de nieuwe softwareversie Verseon 2.0 uit te proberen. Daarin zijn met name de mogelijkheden uitgebreid om beter zaakgericht te kunnen werken. Nieuw zijn de zogeheten werkbakjes waarmee iedere geautoriseerde medewerker eenvoudig de status en het zaaktype van een klant kan inzien, volgen en bijwerken. Verder neemt Verseon 2.0 automatisch waarden over uit diverse bestanden (basisregistraties), waardoor een klantprofiel actueel en volledig in het systeem staat. Met de ontwikkeling van Verseon Web 2.0 is Verseon 2.0 in te zetten op iedere werkplek waar een browser beschikbaar is.

Live demo Sharepoint-Verseon integratie

Op het programma staat verder een sessie over collaboration, portals, zaakgericht werken en records management. Circle Software ontwikkelde hiervoor een nieuwe gebruikersvriendelijke oplossing door Microsofts’ portaal-en collaborationoplossing SharePoint te combineren met het eigen Verseon platform. Met deze integratie kunnen kenniswerkers eenvoudig digitaal samenwerken, veilig informatie uitwisselen en direct zaakgericht werken. De informatie wordt automatisch opgeslagen conform vigerende wet- en regelgeving. Uiteraard is hiervan ook een live-demo te zien op de stand.

Direct accorderen via iPad

Ook introduceert Circle Software nog een aantal noviteiten die onlangs zijn toegevoegd aan het Verseon-systeem. Zo is een koppeling van Verseon aan iPad gerealiseerd die het mogelijk maakt online te accorderen tijdens een (raads)vergadering. Overige noviteiten zijn Verseon E-Suite, Verseon Zaaksysteem, Verseon Klant Contact Systeem, Verseon Web Loket, Verseon DMS/RMA en Verseon Digital Mailroom.

Rate this post

Print Friendly