Tijdens de Graphispaque in Barcelona (maart 2011) introduceert Durst de nieuwe UV-printer Omega 1. Een compacte hybride UV-printer die de bewezen betrouwbaarheid en printkwaliteit van Durst binnen bereik brengt van signmakers, zeefdrukkers, copyshops, fotostudio´s en andere grafische bedrijven.

Ook dit scherpgeprijsde instapmodel zal in de Benelux exclusief door BührmannUbbens geleverd worden.

De nieuwe Omega 1 van Durst legt de lat hoog. Het is een volledig eigen ontwikkeling van Durst, gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring van de UV-markt. Speciaal ontwikkeld om het gat tussen de grote industriële UV-printstraten en de standaard inkjet-machines te dichten. Durst is er met de Omega 1 in geslaagd om hun UV- technologie haalbaar en betaalbaar te maken voor kleinere productieruns.

Upgradesysteem

Durst onderscheidt zich van oudsher al in inkjettechnologie. Dat is ook weer terug te vinden in de Omega 1. Dankzij de instelbare druppelgrootte is een resolutie van 1728 dpi haalbaar. De fijne pigmentmaling en aangepaste bindmiddelen zorgen voor een subtiele kristalglans, waardoor lamineren overbodig is.

Naast CMYK en de opties Lm en Lc, kan de Omega 1 voorzien worden van het beroemde Durst-wit, grijs of oranje en violet. Er is gekozen voor een upgradesysteem om het prijstechnisch nog interessanter te houden. Desgewenst kan ook later nog geïnvesteerd worden in de opties.

Opvallend goede hechting

Uiteraard is de Omega 1 van Durst geschikt voor zowel platen en vellen als materiaal aan de rol, zonder dat bij één van beide concessies gedaan worden aan de printkwaliteit. Wat vooral signmakers en zeefdrukkers zullen waarderen is de opvallend goede hechting op materialen als acrylaat, policarbonaat en aluminium sandwichplaten zonder een primer aan te brengen.

Pica-precies printresultaat

De Omega 1 is bewust compact geconstrueerd en vraagt geen bijzondere aanpassingen. Toch print hij praktisch ongelimiteerd op een breedte van 160 cm (dikte tot 5 cm) en staat de magnetische doorvoer (rol tot rol en geïntegreerde platentafel) garant voor een pica-precies printresultaat, ook zonder voortdurend toezicht. De productiesnelheid ligt op maximaal 35 m2 per uur.

Het zijn juist dat soort doordachte details waarmee Durst met de Omega 1 alle voordelen van UV-printen nu ook binnen bereik brengt van iedereen in de UV-markt. En de verbazingwekkend scherpe prijsstelling.

Demodagen in mei

Direct na de introductie van de nieuwe Omega 1 van Durst haalt BührmannUbbens de machine naar Nederland. In het Full Colour Info Center zullen in mei demodagen georganiseerd worden, waar belangstellenden zichzelf kunnen overtuigen van de kwaliteiten van deze bijzondere UV-printer.

Voor meer info over de Omega Durst kan men contact opnemen met BührmannUbbens Sign & Display,

telefoon (075)6 470 670.

Rate this post

Print Friendly