Hoofddorp – 17 maart 2011 – OpenText Corporation (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC) heeft de overname van Metastorm, wereldwijd leider in Business Proces Management, afgerond en voegt aanvullende softwareoplossingen toe in de snelgroeiende BPM-markt. Metastorm is een belangrijke aanvulling binnen de Microsoft partnerstrategie van OpenText en zal de organisatie ondersteunen bij het creëren van een nieuwe generatie oplossingen voor het verbeteren van processen die een combinatie vereisen van content- en procesmanagementmogelijkheden.

“Met de overname van Metastorm doet OpenText zijn intrede op de BPM-markt en kunnen klanten toonaangevende oplossingen aanschaffen op het gebied van Enterprise Content Management (ECM) en Business Proces Management (BPM) van één en dezelfde leverancier”, aldus John Shackleton, Chief Executive Officer bij OpenText. “Wij zien bij klanten veel vraag naar oplossingen die zowel betrekking hebben op content als procesverbetering en Metastorm sluit hier perfect bij aan en biedt een geweldige kans voor OpenText.”

De BPM-markt was de afgelopen jaren een snel groeiend onderdeel van de software-industrie. Volgens Gartner bedroeg de BPM-markt in 2009 1,9 miljard dollar, een groei van 15 procent in dat jaar. Afgelopen najaar maakte Metastorm bekend dat zij was gepositioneerd als een leider in Gartner’s Magic Quadrant voor Business Proces Management Suites, gepubliceerd op 18 oktober 2010.

Metastorm, met Baltimore Maryland als basis, staat bekend om haar leiderschap in BPM, maar biedt ook Business Process Analysis (PBA) en Enterprise Architecture (EA) software. Dit alles zal een rol spelen in de productplannen van OpenText. Evenals BPM zijn de BPA- en EA-mogelijkheden van Metastorm een uitstekende aanvulling op OpenText en brengen het uitgebreide overzicht van een organisatie – van de strategie en doelen die een bedrijf draaiende houden tot en met de dagelijkse systemen, processen en mensen die het uitvoeren – samen met de content die nodig is om de beste zakelijke beslissingen te nemen. Metastorm is een leider in BPA en EA, zoals erkend door Gartner in de Gartner Magic Quadrant for Business Process Analysis Tools, gepubliceerd op 22 februari 2010 en de Gartner Magic Quadrant for Enterprise Architecture Tools, gepubliceerd op 28 oktober 2010.

BPM en ECM

Bij vele processen is content betrokken en dat vereist content management. Met Metastorm kan OpenText zich nu richten op alle soorten bedrijfsprocessen, of de focus nu ligt op content of op de processen. De strategie van OpenText is om bestaande oplossingen toe te voegen aan nieuwe, unieke en krachtige case management oplossingen, die gebruikt worden in omgevingen waar claims worden afgehandeld of bij het inschrijven van nieuwe klanten. Binnen deze omgevingen vormt de effectieve beschikbaarheid van kennis en content een essentieel onderdeel van het totale bedrijfsproces.

“De behoefte aan dit soort oplossingen is groot binnen belangrijke marktsectoren, zoals financiële dienstverlening en verzekeringen, nutsbedrijven, overheid, (bio)wetenschappen en gezondheidszorg. En dat is waar wij de mogelijkheden zien,” verklaart Shackleton. “Metastorm brengt ons een ervaren team van medewerkers en een mondiale aanwezigheid, zodat wij onze oplossingen wereldwijd kunnen leveren.”

Strategisch klik met Microsoft

Een van de belangrijkste voordelen van de overname is dat de BPM-oplossing van Metastorm integreert met de Microsoft-omgeving en in het bijzonder met Microsoft SharePoint. OpenText is een belangrijke aanbieder van ECM-oplossingen die integreren met SharePoint en Microsoft Office. Voor SharePoint biedt OpenText compliance en Content Lifecycle Management oplossingen, die klanten ondersteunen bij het centraliseren van het beheer van hun SharePoint-sites in de hele onderneming. Gezamenlijk kunnen de gecombineerde organisaties een krachtige mix bieden van proces- en content managementoplossingen die integreren met Microsoft. Hierdoor blijft OpenText’s positie als leidende Microsoft partner en belangrijke aanbieder van oplossingen die SharePoint ondersteunen en uitbreiden gewaarborgd.

De overname van Metastorm is de derde grote aankondiging in de afgelopen maanden die aantoont dat OpenText grote vorderingen maakt in haar ecosysteemstrategie door sterke partnerrelaties op te bouwen met de drie grootste enterprise softwareleveranciers: Microsoft, Oracle en SAP. Het doel is om oplossingen te leveren die klanten ondersteunen bij het beheren van hun content op het gebied van al hun belangrijk bedrijfssystemen. In oktober nam OpenText StreamServe over, leverancier van klantcommunicatie oplossingen en een belangrijke partner van SAP (http://www.opentext.com/2/global/press-release-details.html?id=2422). Verder kondigden Oracle en OpenText in november een overeenkomst aan waarbij OpenText archivering, compliance en eDiscovery oplossingen zal ontwikkelen voor Oracle technologie. http://www.opentext.com/2/global/press-release-details.html?id=2426).

OpenText biedt onze klanten en ons team een geweldige nieuwe kans”, stelt Robert Farell, Chairman en Chief Executive Officer bij Metastorm. “We blijven onze klanten vooruitstrevende Metastorm-oplossingen bieden en voegen hier meerwaarde aan toe met een uitgebreid oplossingenportfolio en de support van een veel groter ECM-bedrijf.”

Rate this post

Print Friendly