Breukelen, 17 maart 2011 – Xerox moedigt haar gebruikers aan een rol te spelen in het verkennende onderzoek bij de ontwikkeling van nieuwe producten, applicaties en diensten. Xerox lanceert daarvoor Open Xerox, een online portal waarmee direct toegang wordt gegeven tot de nieuwste Xerox-innovaties. Via het virtuele lab kan iedereen de nieuwste pilots testen en direct feedback geven aan wetenschappers en ontwikkelaars.

“Bij Xerox moedigen wij veranderingen aan, zoeken we de grens op en zijn we continu op zoek naar nieuwe manieren om innovatie te bevorderen”, zegt Sophie Vanderbroek, CTO en President bij Xerox Innovation Group. “Door samen te werken met gebruikers over de hele wereld kom je tot frisse ideeën, uiteenlopende meningen en expertises die het mogelijk maken om baanbrekende ontwikkelingen voor onze klanten te realiseren.”

Open Xerox is mede-opgericht door onderzoekers van Xerox Research Centre Europe en Xerox Research Center Webster en biedt ook toegang tot projecten die ontwikkeld zijn door het Palo Alto Research Center. Gebruikers kunnen de applicaties niet alleen uitproberen, maar zich ook opgeven voor toegang tot extra applicaties, het draaien van services, en het testen van integratiemogelijkheden met third-party applicaties. “Open Xerox is een virtueel onderzoekslaboratorium waar iedereen, van klanten en collega-technici tot potentiële partners, kan deelnemen aan het testen van onze technologieën”, aldus Victor Ciriza, labmanager bij Xerox Research Centre Europe.

Op dit moment biedt het Open Xerox portaal meer dan twintig diensten, waarvan sommige een log-in vereisen. Een aantal diensten is ook rechtstreeks toegankelijk via multifunctionele Xerox-printers die zijn uitgerust met EIP, het Extensible Interface Platform. Een paar van de beschikbare technologieën op een rijtje:

  • Linguistic technology – een tool waarmee een tekstdocument in zelfstandige naamwoorden, werkwoorden en andere tekstonderdelen kan worden verdeeld, om toe te passen op geavanceerde vormen van kennisdeling.
  • Xeproc – de domeinspecifieke taal binnen deze service kan worden gebruikt om een breed scala aan applicaties te bouwen voor documentverwerking, waaronder transformatie van het ene formaat naar het andere, informatieselectie, indexering en navigatie.
  • Simple Personalised Imaging – gebruikers kunnen hun foto’s in de software laden en een locatie voor een tekst selecteren, met als resultaat dat woorden tot de oorspronkelijke afbeelding lijken te behoren.
Rate this post

Print Friendly