Nieuwegein maart 2011. OpenSesame ICT heeft OpenIMS Document Management Server (OpenIMS DMS) met Dropbox geïntegreerd. Hierdoor kunnen OpenIMS DMS gebruikers op een laagdrempelige manier documenten delen, ontvangen of raadplegen op mobiele apparaten, maar ook off-line bewerken. OpenIMS DMS is één van de eerste Document Management systemen met een uitgebreide twee-weg Dropbox integratie.

Dropbox is een laagdrempelige omgeving om bestanden tussen verschillende computers te synchroniseren. Bijvoorbeeld tussen uw thuispc, kantoor (Windows, Linux of Mac), smartphone of tablet (iPhone, Blackberry, Android of iPad). U kunt via een centraal account de documenten plaatsen (en bijwerken) en/of delen met andere Dropbox gebruikers. Dankzij de automatische synchronisatie hebben alle gemachtigden altijd toegang tot de laatste versie van een bestand en hoeven (grote) bestanden niet meer te worden uitgewisseld via USB-sticks, e-mail of een FTP-server.

Door de integratie van OpenIMS DMS met Dropbox kunnen diverse mogelijkheden wordt gerealiseerd zoals;

•Delen van documenten (technische tekeningen, ontwerp documentatie, films) met externe partijen met de voorziening deze documenten ook te wijzigen.

•Offline client voor het DMS, zodat medewerkers die in het veld aan het werk zijn toch de benodigde documenten beschikbaar hebben.

•Werken aan documenten die tevens in een Document Management Systeem worden gearchiveerd.

•Distributie van handboekdocumenten en werkinstructies naar meerdere locaties binnen een organisatie.

•Raadplegen van documenten op een mobiele applicatie zoals een telefoon of ipad.

•Foto’s, films en documenten afkomstig van een mobiele applicatie (op een ipad of telefoon) direct opslaan in het DMS en daarna ontsluiten op uw Intranet op basis van OpenIMS CMS.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT BV is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenFSS® en OpenIMS® als standaard software beschikbaar. OpenFSS® is een full-text zoekmachine voor het indexeren en doorzoeken van uw bestaande netwerk/file servers. OpenIMS® is een ECM platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en bestaat onder andere uit webContent-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenFSS® en OpenIMS® draaien op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, zijn op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en zijn volledig webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.openfss.com en/of www.openims.com.

Rate this post

Print Friendly