Sharp introduceert ‘het nieuwe printen’ en kondigt als eerste leverancier een nieuwe serie MFP’s aan met multi touch-bediening, als onderdeel van het doorlopende streven naar een verbetering van de productiviteit op kantoor. De nieuwe MX-2610N en MX-3110N beschikken over een 10,1-inch multi touch lcd-bedieningsdisplay voor intuïtieve bediening van alle functies van de MFP. Via aanraking van het scherm wordt toegang verkregen tot alle documenten, functies en instellingen. Sharp is ervan overtuigd dat deze technologie voor een revolutie zorgt bij de bediening van MFP’s, net zoals dit het geval is bij smartphones en tablet-pc’s.

Houten, 15 maart 2011 – “Dit type bedieningsinterface is zeer intuïtief. Daarom is deze technologie zo populair bij andere apparaten,” aldus Marco van Vliet, Product Marketing Manager Document Systems. “Je hoeft niet na te denken over een handeling – je raakt gewoon het lcd-bedieningsdisplay aan en kiest direct voor de gewenste functie. Voor veel mensen zal dit een bekende ervaring zijn.”

Eenvoud in gebruik

De MX-2610N en MX-3110N zijn ontworpen voor maximaal gebruiksgemak. Het bedieningsscherm, met grote, duidelijke tekst en pictogrammen voor alle functies, kan in drie verschillende standen worden gekanteld voor een duidelijke zichtbaarheid, zelfs vanuit een rolstoel. Gescande pagina’s zijn op het scherm te bekijken als afbeeldingen van 1 pagina, in 3D of als miniatuurweergaven. Dit alles met volledige bediening via het lcd-bedieningsdisplay. De gebruiker hoeft de afbeeldingen en miniatuurweergaven slechts aan te raken en te schuiven om ze te roteren, de volgorde te wijzigen, pagina’s toe te voegen of te verwijderen om ze vervolgens naar wens af te drukken, te archiveren of te versturen. Het lcd-bedieningsdisplay kan volledig worden aangepast aan alle persoonlijke wensen. Elke gebruiker kan een persoonlijk home-scherm aanmaken, voor snellere toegang tot de functies en toepassingen die het vaakst worden gebruikt, met een keuze uit zeven verschillende achtergrondstijlen.

Geavanceerde integratie voor hogere productiviteit

De multi touch-technologie heeft geleid tot een explosieve groei van het aantal ‘apps’ voor smartphones. Naar verwachting zorgt de toepassing van deze technologie op MFP’s ervoor dat er een steeds grotere reeks toepassingen en nieuwe werkprocedures ontstaan. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om Sharp OSA®-toepassingen (Open Systems Architecture) van softwareontwikkelaars op de MFP te gebruiken om dagelijkse kantoortaken te vereenvoudigen en te automatiseren, zoals het direct scannen van documenten naar de juiste bestemmingen. Tevens is het binnenkort mogelijk de MX-2610 en MX-3110 uit te breiden met volledige internettoegang en Cloud-connectiviteit. Met internettoegang is het mogelijk webinhoud – zoals kaarten, instructies, onderzoeksmateriaal en foto’s – te zoeken en af te drukken zonder dat hiervoor een pc nodig is. Met Cloud-connectiviteit kunnen bedrijven verbinding maken buiten de firewall om software zoals Software as a Service- toepassingen (SaaS), ontwikkeld door Sharp’s technologiepartners, uit te voeren.

Milieu

Het stroomverbruik van de MX-2610en MX-3110 van Sharp is niet alleen zeer laag, beide MFP’s gebruiken bovendien Sharp’s nieuwste tonertechnologie met minder verpakkingsmateriaal en langere vervangingsintervallen.

Over Sharp

Sharp is een toonaangevende aanbieder op het gebied van professionele documentmanagement-systemen. Het productaanbod omvat zowel multifunctionele documentsystemen voor de productie, distributie en beheer van documenten, in kleur en zwart-wit, als documentmanagement-oplossingen.De Business Solutions Groep is onderdeel van Sharp Electronics Benelux bv. Sharp documentsystemen onderscheiden zich door hoge betrouwbaarheid, bedieningsgemak en productiviteit. Daarnaast biedt Sharp met het OSA® ontwikkelplatform een unieke mogelijkheid om eenvoudig documentsystemen maatpas te integreren binnen netwerkapplicaties. Tevens zijn de documentsystemen van Sharp toonaangevend op het gebied van veilige verwerking van documenten. De line-up van Sharp wordt regelmatig onderscheiden door onafhankelijke testorganisaties zoals Bertl en BLI.


Rate this post

Print Friendly