De wereld van cloud computing is in feite de wereld van mobiele flexwerkers. Bijvoorbeeld zakenmensen die onderweg toegang tot data, applicaties en diensten nodig hebben, of ze nou op een vliegveld zijn of op kantoor. Een belangrijke schakel in deze technologie wordt gevormd door mobiele apparaten, zoals de iPhone en BlackBerry. Konica Minolta biedt nu de mogelijkheid om printers te benaderen vanaf smart phones en tablet PC’s door middel van Cortado’s Workplace, een cloud printing-dienst. Hiermee is Konica Minolta toegetreden tot Cortado’s nieuwe Cloud Printing Alliance.

“Als lid van Cortado’s Printing Alliance bieden we mobiele werkers de mogelijkheid om Konica Minolta-printers te gebruiken en aan te sturen via hun mobiele apparaat”, zegt Ruud van Soest, marketing manager van Konica Minolta Business Solutions. “Cortado past goed bij ons. De gratis app voor iPhone, iPad, Android en Blackberry smart phones maakt op eenvoudige wijze, volgensvastgestelde normen, verbinding met onze printers.”

Cortado, de mobiele divisie van aanbieder van printoplossingen ThinPrint AG, heeft de Cloud Printing Alliance opgericht om mobiel printen vanuit de cloud mogelijk te maken voor alle gecertificeerde printers voor smart phone- en tablet-gebruikers. De oplossing kan worden gebruikt door printer- en netwerkmateriaalfabrikanten en leveranciers van hotspots, zoals hotels. Cortado zet zijn Cortado Workplace-technologie in, een gratis printoplossing met circa 100.000 klanten wereldwijd. Konica Minolta is naast Cortado een van de eerste leden van de Cloud Printing Alliance.

“Wij kijken uit naar de samenwerking met Konica Minolta”, zegt Frank Hofmann, Director Strategic Relationships bij ThinPrint AG. “Apparaten met het Cloud Printing Ready-logo krijgen voorrang op Wi-Fi hotspots. Dit betekent een aanzienlijke meerwaarde voor klanten en dienstverleners die de printondersteuning voor BlackBerry, iPad en andere apparaten gebruiken.”


Rate this post

Print Friendly