Nieuwe RFID-print- en -coderingstechnologie speelt in op de vraag van de markt naar een robuuste, krachtige printer die de mediakosten omlaag brengt en voor efficiënte toepassingen zorgt

Amesfoort, 14 maart 2011 – Vandaag kondigde Zebra Technologies Europe aan dat haar eerste krachtige RFID-printer/encoder die het bedrijf met het oog op de groeiende RFID-markt voor grootschalige item-level tagging ontworpen heeft, nu verkrijgbaar is. De R110Xi4 stroomlijnt toepassingen op het gebied van bedrijfsverbetering en het beheer van de bevoorradingsketen – zoals item-level tracking, het traceren van activa en voorraadbeheer – in de detailhandel, de productiesector, de gezondheidszorg en distributiekanalen.

“Zebra reageert hiermee op een verschuiving die op de RFID-markt heeft plaatsgevonden. Het accent ligt niet langer op ‘compliance-based’ tracking maar op het traceren van afzonderlijke artikelen met de krachtige RXi4″, zegt Norbert Terlouw, Zebra Country Manager van Zebra Technologies Benelux. “De nieuwe RXi4 RFID-printer/encoder zorgt voor innovatie, functionaliteit en kostenbesparing in een bedrijfstak die nooit eerder zo snel aan een vraag van de markt kon voldoen. Daarom vormt hij een slimme investering voor organisaties die hem willen gebruiken voor grote hoeveelheden, kritieke toepassingen en speciale etiketten.”

Volgens een recent onderzoek van VDC zal de EMEA-markt voor RFID-printers/encoders in 2011 naar verwachting met bijna 20% groeien. “Deze toename is te danken aan een enorme vraag naar item-level tracking in de detailhandel, de productiesector, de gezondheidszorg en andere sectoren. Zij willen beter toezicht houden op hun voorraden en hun activa traceren”, zegt Norbert Terlouw.

De RXi4 van Zebra bouwt voort op meer dan tien jaar bedrijfsexpertise op het gebied van RFID-printen en -coderen. Met deze nieuwe technologie wordt het grootste obstakel voor het gebruik van RFID, namelijk de hoge mediakosten, weggenomen. De RXi4 is ideaal voor veel organisaties omdat hij de kosten van de RFID-media tot 10% omlaag brengt. De RXi4 is gebaseerd op de exclusieve Adaptive Encoding-technologie waarvoor Zebra octrooi heeft aangevraagd. Hiermee kan de positie van de RFID-inlay worden opgespoord en de printer/encoder automatisch worden geconfigureerd zonder dat hij handmatig voor de inlay hoeft te worden ingesteld. Men hoeft dan niet bang te zijn dat er fouten in de tags terechtkomen, en er wordt tijd en geld bespaard.

Andere kenmerken waarmee de RXi4 zich op de markt onderscheidt:

• On-pitch encoding – Het vermogen om kleine tags vlak naast elkaars te printen en te coderen met een onderlinge afstand van slechts 16 mm. Dit leidt tot lagere mediakosten. Door inlays dichter bij elkaar te plaatsen, besparen labelconverters materiaal met als gevolg dat de kosten per etiket lager zijn, de etiketrollen minder vaak hoeven te worden vervangen en de printer/encoder in dezelfde tijd grotere hoeveelheden kan verwerken.

• Variabele plaatsing van inlays – De printer tast automatisch af waar de RFID-inlay zich bevindt om de codering te optimaliseren. Bedrijven kunnen ook media gebruiken die voor andere merken printers/encoders zijn geconverteerd. Dit vereist slechts een minimale herconfiguratie van de printer.

• Mondiale certificering – Steeds meer bedrijven opereren wereldwijd en organisaties met multinationale bevoorradingsketens kunnen dankzij Zebra’s mondiale certificeringsproces in verschillende landen zonder problemen dezelfde R110Xi4-printer/encoder gebruiken.

De RXi4 behoort tot de Xi4-printers van Zebra, die vorig jaar werden geïntroduceerd. De printer combineert een robuuste duurzaamheid, een consistente en uitstekende afdrukkwaliteit, een hoge printsnelheid, een lange levensduur en een ongeëvenaarde betrouwbaarheid in veeleisende toepassingen. De RXi4 vormt een aanvulling op Zebra’s bestaande productlijn voor item-level tagging zoals de RZ400-printer/encoder en de P4T mobiele thermische transfer printer, en biedt de mogelijkheid van een RFID-upgrade voor voorraadbeheer in de winkel. Zowel de RZ400 als de P4T zijn intuïtief en gebruikersvriendelijk en bezitten een hele reeks eigenschappen waardoor zij eenvoudig aan diverse printbehoeften kunnen voldoen. Het geavanceerde ergonomische ontwerp is geschikt voor de meest veeleisende werkomgevingen en kan gebruikt worden in talrijke sectoren, waaronder overheid, productie, vervoer, logistiek, en door mobiele en buitendienstmedewerkers.

De Zebra RXi4 kan direct geleverd worden via Zebra’s uitgebreide netwerk van channel partners.

Rate this post

Print Friendly