‘s-Hertogenbosch, 15 maart 2011 — Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement, is na onafhankelijk onderzoek van het CRF Institute wederom benoemd als ‘Top Employer 2011’. Het CRF Institute beoordeelt sinds 1991 koplopers op het gebied van HR-management op basis van internationale criteria. Het Top Employers-keurmerk wordt alleen toegekend aan bedrijven die met hun Human Resource-beleid aan de hoge standaarden en strenge toetsingscriteria voldoen. In het onafhankelijk onderzoek van CRF behaalde Ricoh zeer hoge scores.

De hoge scores in het CRF onderzoek kwamen tot uiting op het gebied van carrièremogelijkheden en de sterke organisatiecultuur, waar Ricoh volgens het onderzoek in uitblinkt. Daarnaast worden ook de primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden op het gebied van training en ontwikkeling zeer hoog gewaardeerd.

Alle onderzochte organisaties zijn door middel van grondig onderzoek naar hun HR beleid beoordeeld op de volgende criteria: Primaire en Secundaire Arbeidsvoorwaarden, Training en Ontwikkeling, Carrièremogelijkheden en Organisatiecultuur.

Martijn Wecke, Director Human Resources & Business Excellence bij Ricoh Nederland: “We zijn erg tevreden dat we ook dit jaar het keurmerk ‘Top Employer 2011’ hebben ontvangen. Een goed HR-beleid is voor Ricoh zeer belangrijk, en kan alleen gerealiseerd worden door precies te weten wat onze medewerkers beweegt en motiveert. We vragen hen dan ook heel regelmatig naar hun mening over de organisatie. Daarbij is het is van belang om de kwaliteit van het HR-management ieder jaar te verbeteren. Gezondheid, integriteit, mens, maatschappij en milieu zijn voor ons belangrijke onderwerpen, waar we veel aandacht aan besteden. Als dat ook de komende jaren weer bekroond mag worden met het keurmerk, is dat een mooie kroon op ons werk, maar belangrijker is dat onze werknemers dit blijven waarderen en ervaren!”

Ruud van Es, Country Manager Benelux bij Top Employers: “De toetsing biedt organisaties kwalitatief inzicht in de eigen positie. Daarnaast is het een beproefd middel om medewerkers aan te trekken en te behouden. Vooral jonge, hoogopgeleide professionals beschouwen het keurmerk als bewijs voor goed werkgeverschap en vinden dit belangrijk in hun overweging bij de keuze voor een toekomstige werkgever. De vergrijzing komt snel op ons af. Het behouden van het juiste talent is van levensbelang voor organisaties. Top Employers beseffen dit ten volle en geven talent management de hoogste prioriteit met training-, opleiding- en ontwikkelprogramma’s. Zij bieden young professionals niet alleen wat hen nu interesseert, maar juist ook wat hen voorbereidt op een volgende carrièrestap binnen de eigen organisatie. Duurzame arbeidsrelaties als overlevingsstrategie.”

Rate this post

Print Friendly