BCT en SURFdiensten zijn tevreden over de resultaten van de samenwerking die in 2009 tot stand kwam. Dankzij deze samenwerking kunnen onderwijsinstellingen, die aangesloten zijn bij SURFdiensten of één van haar partners SLB-diensten of APS IT-diensten, CORSA-licenties tegen lagere tarieven aanschaffen. BCT is de enige leverancier van documentmanagement- en workflow systemen die is aangesloten bij SURFdiensten. Sinds de samenwerking hebben meerdere onderwijsinstellingen kunnen profiteren van de voordelen van de samenwerking tussen de beide partijen.

Twee recente, nieuwe klanten van BCT in het onderwijs zijn bijvoorbeeld het Deltion College in Zwolle en Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Het Deltion College, een Regionaal Opleidingscentrum (ROC), zet CORSA/Invoice in om de hoeveelheid facturen te stroomlijnen. Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam heeft ervoor gekozen om CORSA in te zetten als postregistratiesysteem en document management systeem. Dit systeem zorgt voor een duidelijk overzicht van de informatiestromen van en naar de organisatie en geeft de volledige controle over het beheer van alle documenten.

“Dankzij CORSA/Invoice wordt de verwerking van onze facturen volledig geautomatiseerd. Inkomende facturen worden gescand en vervolgens automatisch voor goedkeuring door de organisatie heen gestuurd. De facturen en eventuele bijbehorende contracten, inkooporders en correspondentie zijn eenvoudig op te roepen via het document management systeem. Dankzij de koppeling met het financiële systeem worden de facturen ook meteen in de financiële administratie verwerkt en na goedkeuring van alle budgethouders betaald. Het was voor ons erg aantrekkelijk om over te gaan op CORSA/Invoice omdat wij jaarlijks enkele duizenden facturen afhandelen,” aldus Richard Drent, Hoofd Financiën van het Deltion College.

Codarts Hogeschool voor de Kunsten start in de eerste helft van 2011 met de implementatie van CORSA als postregistratiesysteem en document management systeem. “Dagelijks krijgen we veel post te verwerken. Met dit postregistratiesysteem willen we de postverwerking voortaan automatiseren. Dit gebeurt door het inscannen van de inkomende correspondentie waarna de documenten worden geclassificeerd naar documenttype. Per documenttype wordt vervolgens automatisch bepaald hoe het verder verwerkt moet worden. Hierdoor wordt onze correspondentie beter gestroomlijnd, ” aldus Bram Visser, archiefbeheerder bij Codarts.

SURFdiensten voorziet sinds 1991 het hoger onderwijs en onderzoek in Nederland van betaalbare kwaliteitsproducten en -diensten op het brede terrein van ICT. Het (hoger) onderwijs kan hiervan gebruikmaken, maar ook aanverwante organisaties, zoals universitair medische centra, grote technologische instituten, alle universiteits- en hogeschoolbibliotheken. Met ongeveer tweehonderd aanbieders en uitgevers zijn licentieovereenkomsten gesloten. Medewerkers en studenten van instellingen beschikken over een aanbod aan software op het gebied van beheer, onderwijs en onderzoek. Daarnaast behoren ook digitale content (waaronder digitale tijdschriften en wetenschappelijke informatiebronnen), hardware en diensten (onder meer advies en consultancy, hosting en training) tot het aanbod.

BCT is met CORSA gespecialiseerd in document- en workflowmanagement. Verschillende ROC’s, Hogescholen, Universiteiten en andere instellingen in de onderwijssector maken gebruik van CORSA. De aandacht voor automatisering van de ondersteunende en administratieve processen in het onderwijs is de laatste jaren gegroeid. Dankzij de samenwerking tussen BCT en SURFdiensten wordt het voor onderwijsinstellingen gunstiger om dit te realiseren.

Rate this post

Print Friendly