Onafhankelijke onderzoeksorganisatie wijst uit:


Amsterdam, 9 maart 2011 – Basware, marktleider op het gebied van Enterprise Purchase to Pay-oplossingen, wordt in het maartrapport The Forrester Wave TM : eProcurement Solutions, Q1 2011 van Forrester Research genoemd als een van de toonaangevende partijen op het gebied van eProcurement-oplossingen. Basware scoorde met name hoog voor zijn ‘brede categorieondersteuning én leverancier- en integratiemogelijkheden’.

Forrester evalueerde de elf grootste eProcurement-leveranciers door middel van leveranciersenquêtes, productdemonstraties, strategische briefings en klantreferenties. Op deze manier kreeg Forrester een goed beeld van de volledige markt voor inkoopoplossingen. De verkopende partijen werden vervolgens op basis van 70 criteria gerangschikt waaronder het huidige aanbod, de strategie én de marktaanwezigheid.

Forrester evalueerde Basware als een leverancier van een ‘leading purchase to pay solution’, en beoordeelde ‘de focus op het volledige proces’ en ‘automatische factuurverwerking, ook voor aankopen zonder PO-nummer’ als de voornaamste sterkste kanten van Basware. Maar Forrester waardeerde daarnaast ook Basware’s open netwerkstrategie: ‘Het stelt klanten in staat om sneller met hun leveranciers in contact te komen. Basware wil verkopende partijen niet verleiden om gebruik te gaan maken van extra self-service portals, maar wil nieuwe klanten simpelweg op bestaande eCommerce-oplossingen laten aansluiten.’

Forrester gaf Basware daarna de hoogste score in de globalisatiecategorie waarin is nagegaan hoe de oplossingen in het onderzoek op niet-Engelse en niet-Amerikaanse zakelijke omgevingen aansluiten. Basware scoorde daarnaast ook hoog op zakelijke- en productstrategie, maar ook op het gebied van financiële middelen om deze strategieën te kunnen uitvoeren.

Volgens een andere studie die in opdracht van Basware door Forrester Consulting is uitgevoerd, is het aannemelijk dat de combinatie van e-invoicing en eProcurement de factuurverwerking voor de crediteurenadministratie verdubbelt. De end-to-end benadering waarbij digitaal factureren en eProcurement worden gecombineeerd, heeft vele internationale organisaties geholpen bij het vergroten van de efficiency, het terugdringen van kosten en het verbeteren van het financiële beheer binnen het gehele purchase-to-pay-proces.

Jörgen Hengens, Vice President Basware Benelux: “In het huidige economische klimaat zijn bedrijven op zoek om de stabiliteit en prestaties van hun organisatie te optimaliseren. Daarbij zijn het stroomlijnen van inkoopprocessen en een wereldwijd leveranciersnetwerk belangrijke, zakelijke strategieën. Organisaties dienen sneller en makkelijker met hun leveranciers in contact komen om zo de supply chain efficiënter te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat onze marktleiderpositie in Forrester eProcurement Wave benadrukt dat we tijd en energie hebben gestoken in onze purchase-to-pay-oplossingen waarmee kostenbesparingen, een snelle ROI, verbeterd cash management en een betere samenwerking met leveranciers kunnen worden gerealiseerd.”

De purchase-to-pay-oplossingen van Basware omvatten onder meer Invoice Automation, Procurement- en Connectivity-diensten voor een samenwerking tussen afnemers en leveranciers.

Het Forrester-rapport kan gratis worden gedownload via www.basware.com/forrester-eprocurement.

Over Basware

Met meer dan 1.500 klanten, een miljoen gebruikers en aanwezig in meer dan 50 landen is Basware een toonaangevende leider op het gebied van purchase to pay oplossingen.

Met Basware’s oplossingen besparen organisaties op inkoopkosten van goederen en diensten, waarbij ze een duidelijk beeld krijgen van en controle krijgen over het gehele uitgavenproces. Dit gebeurt door de automatisering van handmatige processen, sourcing, contract management, inkoopprocessen, samenwerkingen met leveranciers en factuurstromen.

Basware levert hiermee een toegevoegde waarde in de vorm van kostenbesparingen, controle, compliance en een hoge Return On Investment (ROI). De oplossingen worden (op locatie of als dienst) gedistribueerd en geïmplementeerd in Europa, de Verenigde Staten en Azië via Basware’s uitgebreide netwerk van aangesloten kantoren en zakelijke partners.

Rate this post

Print Friendly