Konica Minolta, leverancier van documentoplossingen, heeft recent een certificaat ontvangen van TÜV Rheinland, een internationale leverancier van technische diensten voor kwaliteit en veiligheid. Dit certificaat toont aan dat de Simitri HD- en HD+-toner, die wordt gebruikt door diverse multifunctionals (MFP’s) van Konica Minolta, veilig in contact kan komen met voedingsmiddelen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden en kansen voor applicaties en oplossingen binnen de voedsel- en verpakkingsindustrie.

“Simitri HD-groenetonertechnologie, sinds 2010 ook beschikbaar als Simitri HD+, is volledig veilig als het gaat om contact met voedingsmiddelen”, aldus Ruud van Soest, marketing manager van Konica Minolta Business Solutions. “Naast de printer en het papier dat wordt gebruikt, is de toner de belangrijkste schakel in het volgen van strenge wet- en regelgeving als het gaat om contact met voedingsmiddelen.”

Het voedselcertificaat is uitgereikt voor de bizhub PRESS C6000, C7000/P en PRESS C8000, evenals voor de bizhub PRO C6000 en C7000. Alle printers maken gebruik van de Simitri HD-toner. Professionals die al gebruikmaken van één van deze systemen of van plan zijn er een aan te schaffen, zijn ervan verzekerd dat hun afdrukken – hetzij op vignetten of op voedselverpakkingen – volledig veilig zijn. De genoemde bizhubs vormen een waardig alternatief voor offset-oplossingen.

Konica Minolta heeft de certificering voor een groot deel te danken aan de eigen Simitri HD- en HD+-tonertechnologie. De Simitri HD- en HD+-tonerdeeltjes zijn klein en gelijk van vorm, waardoor fijne lijntjes en kleine teksten worden weergegeven met scherpe contouren. De toevoeging van wax in de toner genereert een olievrije afwerking wat levendige kleuren tot resultaat heeft. Het productieproces van Simitri HD is eco-vriendelijk en reduceert de uitstoot van CO2 met circa 33 procent. De gepolymeriseerde toners van Konica Minolta bestaan voor bijna 10 procent uit biomassa, zoals plantaardig materiaal. De biomassa van de toner absorbeert CO2 voordat het ruw materiaal wordt; de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten is daarom gelijk aan de geabsorbeerde hoeveelheid.

Met dit certificaat voor onder andere de PRESS C8000 versterkt Konica Minolta zijn positie in de verpakkingsindustrie voor voedingsmiddelen. Dit geldt ook voor de bizhub PRESS C6000 en bizhub PRESS C7000/P. Deze printers bieden een hoge beeldkwaliteit en -definitie, die de offset-kwaliteit benadert. De MFP’s werken snel en maken gebruik van een breed scala aan printmedia.

“We zijn erg blij dat de Simitri HD- en HD+-toner zijn gecertificeerd”, vervolgt Van Soest. “Dit geeft onze klanten de mogelijkheid om verpakkingen voor de voedingsmiddelenindustrie te printen. Konica Minolta combineert duurzaamheid met moderne technologie en biedt grote voordelen voor diverse, specifieke marktsegmenten. Daarnaast zijn gezondheid en veiligheidsnormen erg belangrijk voor ons”.

Rate this post

Print Friendly