Naarden, 3 maart 2011 – Nobel, strategische ICT-partner voor de midmarket, maakt de fusie bekend met Document Group Europe, de overkoepelende organisatie van Intellimens, Gedon en Grafinex. Met deze fusie vergroot Nobel het aanbod op het gebied van document gerelateerde ICT-diensten en -producten, waarin de ondersteunende functie van documenten binnen bedrijfsprocessen centraal staat. De nieuwe dienstverlening van Nobel valt onder de business unit Nobel Document Group.

Als mono-brand Xerox partner zal de nieuwe business unit zich focussen op Managed Print Services. Met deze service wordt het complete beheer van de printinfrastructuur uit handen genomen en worden organisaties volledig ontzorgd. De Nobel Document Group zal zich verder richten op het aanbieden van grafische en documentproductie oplossingen, diensten voor het efficiënt inrichten van documentstromen, en ondersteuning in workflow- en documentmanagement. Daarnaast biedt Nobel Document Group oplossingen als e-invoicing, documentmanagement en outputmanagement. De directie van Document Group Europe, bestaande uit algemeen directeur Coert Tempelman en adjunct directeur Jan de Vries, gaat ook Nobel Document Group leiden.

“Wij zijn zeer verheugd over de fusie met Nobel”, zegt Coert Tempelman, algemeen directeur Nobel Document Group. “Hierdoor zijn wij in staat onze activiteiten landelijk uit te breiden en te profiteren van de ervaring en de leidende positie van Nobel als ICT-dienstverlener. Middels deze joint venture treden we toe tot de top 3 van spelers op het gebied van document gerelateerde ICT-diensten en -producten in de midmarket. Deze positie willen we zeker verder benutten en uitbouwen.”

Piet van Vugt, CEO van Nobel: “Met de ondertekening van de joint venture is Nobel in staat haar dienstverlening naar haar klanten uit te breiden. We kunnen bedrijven nu ook ontzorgen op het gebied van document gerelateerde zaken, waardoor wij echt meerwaarde kunnen bieden.”

Met de integratie van deze nieuwe activiteiten groeit de Nobel organisatie door naar ruim 325 medewerkers en een omzet van 70 miljoen op jaarbasis. Nobel heeft vestigingen in Groningen, Deventer, Naarden en ’s-Hertogenbosch.

Nobel is een strategische ICT-partner voor de midmarket en biedt via een Cloud platform alle services waarop klanten hun business kunnen ondersteunen. Hierbij staat het ontzorgen van de ondernemer centraal en helpt Nobel de bedrijfsvoering van klanten te optimaliseren en te innoveren, waarmee zij kostenbesparingen en nieuwe business kansen kunnen realiseren. De diensten van Nobel zijn ondergebracht in drie business units: Managed ICT (Cloud Computing, Outsourcing, netwerken, communicatie en beveiliging), Business Solutions (zakelijke dienstverlening, logistiek, business intelligence en SAAS-concepten) en Document Group (documentmanagement en -output). Nobel werkt intensief samen met partners als Microsoft, Exact, HP, Xerox en Cisco. Meer informatie over Nobel vindt u op www.nobel.nl.

Rate this post

Print Friendly