Amstelveen, 3 maart 2011 — Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging solutions, maakt vandaag haar entree in de Europese markt voor fotoprintproductie bekend. Dat doet zij met de introductie van de DreamLabo 5000 inkjet productieprinter. Geheel in lijn met Canon’s groeistrategie – gericht op expansie van de zakelijke activiteiten door diversificatie – markeert de DreamLabo 5000 Canon’s eerste stap in de markt voor fotoprintproductie.

Met een nieuwe norm voor foto- en tekstkwaliteit in combinatie met hoge productiviteit, biedt de DreamLabo 5000 de markt voor fotoprintproductie een krachtig alternatief voor de zilverhalide-technologie. Een alternatief dat de fotoprintmarkt nieuw leven in zal blazen.

Dankzij de hoge kwaliteit biedt DreamLabo 5000 nieuwe omzetmogelijkheden in zowel de markt voor fotoprintproductie als in de markt voor printing-on-demand (POD).

Canon’s entree in de markt voor fotoprintproductie past in de strategie die moet leiden tot marktleiderschap in digitale fotografie. Met 70 jaar ervaring in fotografie en 30 jaar in printtechnologie, is Canon de enige onderneming die het gehele foto imaging spectrum – van input tot output – beslaat en het volledige printing assortiment biedt – van laagvolume printers voor thuis tot industriële printproductiesystemen.

“Deze introductie betekent voor Canon een nieuwe zakelijke richting. We zijn trots te vermelden dat het niet zomaar om een nieuwe machine gaat, maar dat de technologie de gehele sector nieuw leven in kan blazen en nieuwe zakelijke mogelijkheden biedt”, aldus Ryoichi Bamba, President en CEO van Canon EMEA. “Met de DreamLabo 5000 toont Canon de nieuwe norm voor hoogwaardige printproductie, van zowel foto’s als tekst.”

Basis voor de DreamLabo 5000 vormt Canon’s huidige inkjet technologie, een technologie die zijn succes heeft bewezen in de PIXMA desktop printers en de imagePROGRAF grootformaat printsystemen. De DreamLabo 5000 uitgevoerd met een nieuw ontwikkelde high-density printkop voor een printbreedte van 305 mm. Dankzij de Canon FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technologie kan de printkop hoge kwaliteit fotoprints en detailrijke tekstdocumenten produceren op diverse hoogwaardige printmaterialen voor producten met een hoge meerwaarde, van fotoalbums, fotoboeken, fotokalenders, fotocollages en andere merchandise producten tot hoge kwaliteit POD-items, waaronder brochures met een exclusieve uitstraling.

De brede printkop zorgt voor razendsnel printen met slechts één passage, zodat het papier slechts eenmaal langs de vast opgestelde printkop beweegt. Bij gebruik in combinatie met automatisch dubbelzijdig printen, kan de DreamLabo 5000 in slechts 72 seconden* een 20 pagina’s tellend A4-formaat fotoalbum produceren. Het produceren van 40 fotoprints (102 x 152 mm) duurt slechts 1 minuut. De Dreamlabo 5000 haalt deze hoge productiviteit mede omdat zowel het papier als de inkt tijdens het printen kunnen worden vervangen, waarmee de beschikbare machinetijd optimaal is; een belangrijk vereiste voor productieprinters.

DreamLabo 5000 heeft een 7-kleuren inktsysteem met dye inkt dat zorgt voor vloeiende kleurgradaties. De beeldverwerkingstechnologie maakt gebruik van het volledige kleurenspectrum van Canon’s inkjet printers. Hiermee kan de nieuwe productieprinter foto’s produceren met kleuren die beter zijn dan bij traditionele zilverhalide foto’s.

De DreamLabo 5000 zal begin 2012 in heel Europa verkrijgbaar zijn.

Technologie – DreamLabo 5000

Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering (FINE)

FINE is Canon’s exclusieve productieproces dat nanotechnologie toepast om zeer nauwkeurige printkoppen te produceren. Alle delen van de printkop worden ontwikkeld met behulp van fotolithografische processen met halfgeleider exposure systemen om te zorgen dat de afmetingen van de spuitopeningen, de positie van de spuitopeningen en de positie van de verwarmingselementen zeer nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. Dit maakt het mogelijk microscopisch kleine inktdruppels te vormen die met het voorgeschreven volume exact op de juiste plaats op het printmateriaal worden aangebracht. Door de FINE-technologie verder te ontwikkelen, heeft Canon een nieuwe printkop geproduceerd die in staat is over een breedte van 305 mm te printen. Deze uitzonderlijk brede printkop is geschikt voor toepassing in productiesystemen voor hoogwaardige fotoprints.

Enkelvoudige printpassage

De nieuwe superbrede printkop kan met een resolutie van 2.400 dpi printen over de gehele breedte van het papier. De vast opgestelde printkop zorgt voor razendsnel printen met één passage, zodat het papier slechts eenmaal langs de printkop beweegt. Dit maakt zeer hoge printsnelheden mogelijk. Bij gebruik in combinatie met automatisch dubbelzijdig printen (een standaard functie van de printer) is de DreamLabo 5000 in staat in slechts 72 seconden1 de inhoud van een 20 pagina’s tellend A4-formaat fotoalbum te printen en worden 40 fotoprints (102 x 152 mm) in 1 minuut geproduceerd.

Inktsysteem met 7 kleuren

De DreamLabo 5000 gebruikt een 7-kleuren inktsysteem met dye inkt om de hoge fotoprintkwaliteit van deze digitale pers mogelijk te maken. Naast de kleuren cyaan, magenta, geel en zwart bevat het systeem ook fotocyaan, fotomagenta en grijs om tintgradaties – met name in de lichte partijen van een foto – vloeiend te reproduceren. Vergeleken met printsystemen die grijs produceren met een combinatie van alleen de vier CMYK-kleuren, zorgt de toevoeging van grijze inkt voor vollere kleurgradaties, waarbij voor kleurenfoto’s een stabiele kleurreproductie wordt ondersteund.

Digital Photo Image Enhancement

De optionele Digital Photo Image Enhancement analyseert automatisch de opnamescènes van de foto’s en bepaalt voor optimale printresultaten vervolgens de juiste correcties. De DreamLabo 5000 ondersteunt de productie van hoogwaardige fotoprints zonder dat ervaren operators eerst tijdrovende kalibratieprocedures moeten uitvoeren.

Image Processing Technology

De DreamLabo 5000 beschikt over een Image Processing Technology die optimaal gebruik maakt van het volledige kleurenspectrum van Canon inkjetprinters. Dit systeem is in staat foto’s een gevoel van transparantie te geven door reproductie van heldere, hoogverzadigde blauw- en geeltinten in lichte delen van foto’s en zo een expressieniveau te bereiken dat moeilijk haalbaar is met zilverhalide fotografie. En dankzij de verbeterde weergave van volle, donkere tinten in de schaduwrijke delen van foto’s, is de printer ook in staat foto’s een gevoel van zwaartekracht te geven.

Double Paper Magazine System

Het Double Paper Magazine System van de printer maakt het mogelijk zonder onderbreking van printtaken het papier te vervangen. Zodra een papierrol leeg is, zal het papier automatisch worden ingevoerd uit een afzonderlijk magazijn. Voorzien van een optioneel papiermagazijn beschikt het systeem over vier papierrollen voor langdurig, continu printen en een hoge productiviteit.

Double Ink Tank System

Met het Double Ink Tank System kan de DreamLabo 5000 inkt tijdelijk vanuit de hoofdtank in buffertanks opslaan om zo continu printen en een hoge productiviteit te garanderen. Gebruikers kunnen de inkttanks tijdens het printen vervangen zonder dat een onderbreking van de printtaken nodig is.

Easy Maintenance Design

Dankzij Easy Maintenance Design stelt de DreamLabo 5000 gebruikers in staat periodieke onderhoudsprocedures2 uit te voeren, zoals het vervangen van verbruiksmaterialen. Zo minimaliseert het systeem de ‘printing downtime’ en wordt eventueel tijdverlies door het wachten op een servicetechnicus tot een minimum beperkt.

Rate this post

Print Friendly