Practicum voegt digitale mogelijkheden toe om in te spelen op de veranderen eisen van de markt. Practicum, een groep van grafische bedrijven in Soest en Hilversum heeft onlangs een Océ 6160 VarioPrint geïnstalleerd om te voldoen aan de vraag naar kleine oplages zwart/wit drukwerk in hoge kwaliteit.

Practicum werd opgericht in 1971 en heeft zijn diensten op het gebied van commercieel drukwerk sindsdien steeds verder uitgebreid. Vandaag telt de groep vier productievestigingen met in totaal 65 medewerkers. Twee van de business units zijn printcentra: Practicum Digiprint Soest en Practicum Digiprint Hilversum. De overige twee business units, Drukkerij Practicum en Drukkerij Atlas, voeren respectievelijk commercieel kleurendrukwerk op kleinere- en grotere formaten uit.

De veelzijdige aanpak van Practicum sluit aan op de visie dat het in deze markt gaat om effectieve communicatie met klanten en efficiënte bedrijfsvoering. Naast het bieden van een verscheidenheid aan zwart-wit en full colour drukwerk, kijkt Practicum ook naar mogelijkheden om haar klanten verder te ontzorgen. “In 2010 werd duidelijk dat we een hoogwaardige digitale zwart-wit printer nodig hadden om te voldoen aan de stijgende vraag naar kleine oplages zwart-wit producten”, zegt Arjan Meijer, algemeen directeur van Practicum.

Na een zorgvuldige afweging van de diverse mogelijkheden in de klasse van high-end hoog volume zwart-wit printers kwamen we tot de conclusie dat de Océ VarioPrint 6160 duidelijk de beste keuze is voor ons. Wij zien in dat dit ook een zeer goede aanvulling is op het klein formaat offset. Practicum behoudt zijn sterke conventionele mogelijkheid voor offset, maar migreert nu orders van conventionele persen naar digitaal op basis van het economisch omslagpunt.

“Onze klanten hebben nu de keuze: ze kunnen hoge volumes in offset gedrukte offset bestellen en een voorraad aanhouden, of ze kunnen kleinere volumes bestellen en geen voorraad aanleggen”, vervolgt Meijer. “Steeds meer klanten kiezen voor het tweede.”

Het klantenbestand van Practicum bestaat uit middelgrote en grotere ondernemingen, verenigingen en zelfs enkele multinationals. Veel van de order van Practicum zijn handelsdrukwerk en marketing- en communicatie uitingen. Op het gebied van dit soort werk ziet Practicum een groot potentieel voor variabele data printing. De uitbreiding van zijn diensten in het high-end zwart-wit printen is een verdere stap in de groeistrategie van Practicum. Het bedrijf is aan het evolueren van een printserviceprovider naar een “one-stop shop” die een compleet pakket van grafische oplossingen biedt en nauw samenwerkt met klanten bij het plannen van marketing en communicatie uitingen.

“Consultancy is een belangrijk onderdeel van dat pakket”, besluit Meijer. ” Wij willen onze klanten helpen te profiteren van de voordelen van digitaal drukken en digitaal denken. Zo kunnen we hen helpen een maximaal rendement te halen uit elke geïnvesteerde euro in marketingcommunicatie.”

Rate this post

Print Friendly