Bunnik, 1 maart 2011.  Vijf vooraanstaande Nederlandse specialisten op het gebied van document processing hebben de krachten gebundeld om gebruikers en managers van documentsystemen meer bekend te maken met de wereld van outputmanagement. Het initiatief werd enthousiast ontvangen door Xplor en verschillende hardware- en software leveranciers.

Enige opleiding Output Management in Nederland

“Er was tot dusverre geen allesomvattende opleiding voor outputmanagement, alleen merkgebonden gebruikerstrainingen. Een opleiding op een hoger abstractieniveau ontbreekt in Europa”, zo stelt een trainingmanager. Daar komt nu verandering in want de vijf specialisten ontwikkelden gezamenlijk een uit 10 modules bestaande leergang “EOMS – Enterprise Output Management Solutions”.

De eerste module werd onlangs in klassikaal verband gegeven. De volgende modules zijn gepland met een interval van 4-6 weken. Ze worden in eerste instantie klassikaal gegeven, maar het EOMS Collectief werkt ook aan een e-learning variant waarbij de cursisten in hun eigen tempo de stof kunnen doornemen. Verschillende bedrijven hebben ook belangstelling getoond om de leergang “in-house” te organiseren.

EOMS_collectief2011

De vijf outputmanagement experts tekenen hun samenwerkingsovereenkomst. Van links naar rechts: Johan Kosters, Hans Andriese, Oscar Dubbeldam, Hans Dickerscheid en Roberto Nagel.

Niet alleen papieren documenten maar ook digitaal

De EOMS-leergang kijkt vanuit verschillende niveaus naar de onderdelen van de bedrijfsprocessen die documentoutput genereren. Aan de hand van duidelijke uitleg, schema’s, videofilmpjes, onderlinge discussie en individuele opdrachten worden de deelnemers bekend gemaakt met de complexe wereld van outputmanagement. Daarbij is papier nog slechts één van de kanalen. Ook de inzetbaarheid van sociale media en web/sms komen aan de orde.

Het volgen van de EOMS leergang levert de cursisten waardevolle studiepunten op die bijdragen aan het behalen van wereldwijd erkende Xplor-certificaten.

Meer informatie over de leergang bij Hans Dickerscheid, telefoon 06-38 53 98 55, of info@eomscollectief.nlRate this post

Print Friendly