Onder het motto “betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam” introduceert Océ Display Graphics een nieuwe oplossing voor printshops, signmakers, drukkerijen en reprograven. Deze “GreenLine” is ideaal voor grafische ondernemers die enerzijds willen investeren in grootformaat full-colour outdoor oplossingen, waarbij tegen een aantrekkelijke prijs outdoor applicaties geproduceerd en anderzijds oog hebben voor het milieu door de impact hierop te verminderen.

Brede media compatibiliteit & uitstekende print resultaten

De vernieuwde milieuvriendelijke bestaan voor 50% uit ethyllactate, dat wordt gewonnen uit maïs. De inkt verspreid geen VOC’s (volatile organic compounds), waardoor geen speciale ventilatie nodig is. De inkt is Non ODP (non Ozone DePleting) en bevat geen elementen die schadelijk zijn voor de ozonlaag. Verder heeft de inkt een breed kleurengamut en is compatible met een breed gamma aan digitale printmedia, zoals papier, PVC, PP, PE en textiel. De outdoor UV bestendigheid van de vernieuwde inkten is 24 maanden ongelamineerd.

Zeer aantrekkelijke prijs per m

De CS9160 GreenLine heeft niet alleen zeer aantrekkelijke “groene” eigenschappen, maar combineert deze ook met een zeer aantrekkelijke kostprijs per m (lage Total Cost of Ownership)! De lage energiekosten en het lage inktverbruik, in combinatie met de gunstige inktprijs per liter en het lage investeringsniveau maakt deze oplossing zeer geschikt voor printbedrijven om concurrerend te blijven in een uitdagende markt.

Duurzame printkop

Dankzij het gebruik van een zeer duurzame, bewezen Piezo printkoptechnologie, wordt de frequentie waarmee de printkop vervangen dient te worden geminimaliseerd. Hierdoor wordt stilstand van de machine tot een minimum beperkt, is er veel minder sprake van onderbreking van printopdrachten en wordt de hoeveelheid tijdsverlies en afval beperkt. Daarnaast maakt de CS9160 GreenLine gebruik van het VariaDot imagingtechnologie en verschillende WAVE Stitching printmodi wat zorgt voor superieure printkwaliteit (tot 1440dpi), laag inktverbruik en banding-vrij printen

Rate this post

Print Friendly