De Veluwse Vlaggen Industrie (VVI) staat al jaren bekend als een producent van vlaggen, spandoeken, banieren, beursdoeken, vlaggemasten en vlaggestokken. Sinds de oprichting in 1952 is men al bezig met het bedrukken en confectioneren van vlaggen en onderscheid men zich qua innovatie en kwaliteit.

Zo werden er systemen en technieken bedacht om kleine oplages in zeefdruk economisch haalbaar te maken en paste het bedrijf als één van de eerste de digitale printtechniek toe voor de productie van vlaggen en andere doekproducten.

Na de eerdere aanschaf bij Océ van 3 Mutoh Vipers TX90 printers in 2006/2007, heeft men deze maand besloten de productiecapaciteit verder uit te breiden met de aanschaf van een nieuwe Mutoh Viper TX100 in combinatie met een Klieverik GFC 101/3500.

Met name door het brede printplatform, de robuustheid en hoge productiviteit van de machines en de professionaliteit, kennis en ondersteuning vanuit Mutoh, Klieverik en Océ, heeft VVI doen besluiten om te investeren in deze uitbreiding.

Mutoh Viper TX100

De Mutoh Viper TX 100 printer beschikt over alle eigenschappen die vereist zijn voor drukwerk van topkwaliteit. Tevens voldoet de Mutoh Viper TX 100 aan alle vereisten van een groen werkproces, aangezien de printer niet alleen werkt met inkten op waterbasis, maar ook kan drukken op recyclebaar, niet-pvc materiaal. Dit betekent dat er geen mechanische ventilatie vereist is. Textieldrukwerk is bovendien eenvoudiger opnieuw te gebruiken, makkelijk op te vouwen en licht in gewicht.

Klieverik GFC101/3500

De fixeer unit van Klieverik, de GFC101/3500, kenmerkt zich als een robuust fixeer systeem, waarbij men kan kan sublimeren zonder transferpapier. Te samen met de extreem hoge uitput, ongeveer 240m2/uur, bespaart VVI zowel tijd als geld.


Rate this post

Print Friendly