Atos Origin en Canon bundelen werkplekdienstverlening en intelligente printoplossingen waarmee klanten tot 40 procent kosten besparen

Utrecht, 1 maart 2011 – Atos Origin – internationaal IT-dienstverlener – breidt in Nederland haar werkplekdienstverlening uit met Printing-oplossingen van Canon – wereldwijd marktleider in imaging solutions. Canon’s aanbod van Printing-oplossingen wordt volledig geïntegreerd in de Adaptive Workplace Solutions van Atos Origin. De IT-dienstverlener heeft Canon als voorkeursleverancier geselecteerd om haar werkplekdienstverlening uit te breiden met de multifunctionals, software en workflow-oplossingen van Canon. Hiermee anticiperen Atos Origin en Canon op de ontwikkeling dat Printing steeds vaker onlosmakelijk verbonden is met werkplekbeheer, dat door de meeste organisaties wordt uitbesteed aan IT-dienstverleners.

Printing heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig IT-product dat integraal onderdeel is van de multifunctionele werkplek. Veel organisaties hebben echter onvoldoende inzicht in het aantal printers, kopieerapparaten en faxen dat aanwezig is en of dit in overeenstemming is met de behoeften van eindgebruikers. Printers en copiers worden een steeds grotere kostenpost; organisaties geven jaarlijks gemiddeld tussen de 1 en 3 procent van hun omzet uit aan deze apparatuur. Managed Print Services biedt organisaties een oplossing voor het beheersen van hun printkosten.

Totaaloplossing

“Managed Print Services biedt klanten een totaaloplossing waarbij de printomgeving wordt geoptimaliseerd en waar mogelijk wordt vervangen door multifunctionele toepassingen. Vervolgens worden deze geïntegreerd met oplossingen voor document management. Door ons aanbod van Adaptive Workplace Solutions uit te breiden met de intelligente printoplossingen van Canon stellen we klanten in staat kostenbesparingen tussen de 10 en 40 procent te realiseren”, stelt Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland. “Dankzij deze alliantie kunnen we onze werkplekdiensten tegen lagere kosten aanbieden en tegelijkertijd de toevoegde waarde voor onze klanten maximaliseren.”

“De behoefte aan geïntegreerde werkplekdiensten neemt steeds verder toe. Atos Origin is een toonaangevende aanbieder van Managed Services en een belangrijke IT-partner van veel organisaties. Canon heeft een zeer sterk imago in de markt voor digital imaging en onderscheidt zich door haar focus op innovatie en duurzaamheid. Met Managed Print Services bieden we onze klanten niet alleen de controle over hun printerpark, maar ook over hun documentkosten. Flexibiliteit gedurende de contractduur garandeert te allen tijde de best passende oplossing,” aldus Martin Trampe, Managing Director van Canon Nederland.

In het Executive Briefing Center van Atos Origin in Utrecht kunnen klanten kennisnemen van de laatste ontwikkelingen op het terrein van Managed Print Services. Hier staat een ‘best in class’ totaaloplossing die gedemonstreerd zal worden aan klanten en prospects van Atos Origin en Canon.

Rate this post

Print Friendly