Design steeds belangrijker bij keuze kantoorapparatuur. Onderzoek Lexmark onthult: bereidheid tot extra betalen voor stijlvolle producten.

NAARDEN, 25 februari 2011 – Desktop computers en laptops zijn de meest in het oog springende apparaten. Dit blijkt uit onderzoek van Lexmark, leverancier van printoplossingen.

450 werknemers uit acht Europese landen, waaronder Nederland, werden gevraagd naar hun kijk op stijl en design van kantoorapparatuur. Bijna driekwart (72 procent) van de ondervraagden gaf aan dat de computer het meest stijlvolle apparaat binnen hun kantoor is. Faxapparaten en printers werden het minst stijlvol bevonden. Eén op de vier ondervraagden gaf zelfs aan hun fax te verbergen, vanwege de ouderwetse uitstraling van het apparaat.

Gekeken naar het design van technische apparaten, noemde 52 procent zwart als meest stijlvolle kleur, gevolgd door wit met 25 procent en zilver met 23 procent. Verder gaf tweederde van de ondervraagden aan extra te willen betalen voor een modieus apparaat.

In het onderzoek werd tevens ingegaan op de aankoopbeslissing bij aanschaf van printers of soortgelijke apparaten. De belangrijkste afwegingen hierbij zijn:

  1.  functionaliteit
  2. gebruiksgemak
  3. prijs
  4. stijlvol design

“We zijn een nieuwe weg ingeslagen bij de ontwikkeling van printers, waar fraaie vormgeving en design samenkomt met geavanceerde technologie”, zegt Rob Greaves, General Manager Lexmark Benelux. “Lexmark’s nieuwe Genesis S815 is hiervan een goed voorbeeld. Deze fraaie, zwarte All-In-One inkjetprinter combineert een innovatief verticaal design met de nieuwste printtechnologie en een hoge afdrukkwaliteit.”

Achtergrond onderzoek

Lexmark heeft 450 kantoormedewerkers en thuiswerkers ondervraagd in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Turkije en Groot-Brittannië. Het onderzoek is afgenomen in januari 2011.

Over Lexmark

Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) levert aan ondernemingen van elke grootte een brede waaier van producten, software, oplossingen en diensten voor afdruk en beeldweergave die helpen om minder af te drukken en om productiever te zijn. Perceptive Software, een autonoom softwarebedrijf binnen Lexmark, is een toonaangevend leverancier van software voor bedrijfsinformatiebeheer die organisaties helpt om de volledige levenscyclus van hun documenten en informatie moeiteloos te beheren. Dit vereenvoudigt hun bedrijfsprocessen en leidt tot grotere bedrijfsefficiëntie. Lexmark verkocht zijn producten in 2010 in meer dan 170 landen, en boekte een omzet van meer dan 4 miljard dollar.

Rate this post

Print Friendly