Eindhoven, Nijmegen, 24 februari 2011 – IT-dienstverlener PinkRoccade Local Government en softwareleverancier Aia Software intensiveren hun samenwerking met de introductie van een gezamenlijke correspondentiemodule. Deze oplossing combineert de kracht van massamailings met individuele correspondentie op basis van templates en tekstblokken. De gezamenlijke oplossing is geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met de mid- en backoffice-oplossingen van PinkRoccade Local Government.

Met de elektronische overheid zijn documenten niet alleen meer ondersteunend aan processen, maar vormen ze ook een tussenproduct in de hele keten van dienstverlening aan burgers. Een juiste adressering en centrale ontsluiting van gegevens en archivering is daarbij cruciaal en is door deze samenwerking nu geborgd.

De nieuwe correspondentiemodule is gebaseerd op het ITP Correspondentiesysteem van Aia. Dit is een interactief systeem voor de productie van documenten, zoals contracten, aanmaningen en andere bedrijfsdocumenten binnen gemeenten. Gebruikers krijgen daarbij hulp van een interactief, vraaggestuurd systeem. Daarnaast kunnen ze werken met voorgedefinieerde tekstbouwstenen, die zij in hun eigen tekstverwerkingsprogramma desgewenst kunnen nabewerken.

Samenwerking

PinkRoccade Local Government en Aia werken al jaren nauw samen. Zo integreerde PinkRoccade Local Government het ITP Correspondentiesysteem van Aia in zijn oplossingen om authentieke persoonsgegevens volautomatisch in documenten te combineren. De twee bedrijven bieden de module ook aan als interactieve correspondentieoplossing. Zij spelen zo in op een toenemende behoefte bij gemeenten naar uniformiteit en ondersteuning bij de vervaardiging van correspondentie. Doordat de module gebaseerd is op browsertechnologie is deze snel inzetbaar en eenvoudig te beheren. Door de naadloze koppeling met de oplossingen van PinkRoccade Local Government maken gemeenteambtenaren altijd gebruik van authentieke gegevens en beschikken ze over brede mogelijkheden voor versiebeheer op documenten, tekstblokken en lay-out.

“Met deze aanvulling op ons gezamenlijke portfolio bieden we gemeenten de mogelijkheid om het correspondentieproces verder te optimaliseren”, zegt Michiel Uijting, Business Manager bij PinkRoccade Local Government. “De inzet van deze module zorgt voor tijdwinst, uniformiteit en een efficiënte uitvoering van gemeentelijke correspondentie. Doordat de module naadloos aansluit bij de Complete Midoffice zijn bestaande investeringen beschermd.”

“Binnen gemeenten is vrijwel iedere ambtenaar dagelijks bezig met het creëren van documenten voor correspondentie”, zegt Paul Dirven, CEO van Aia Software. “ITP interactieve correspondentie vereenvoudigt dat proces en maakt het overzichtelijk en efficiënt. Daardoor kunnen gemeenten hun kosten terugdringen. De voorgenomen bezuinigingen maken de behoefte om meer werk te verzetten met minder mensen alleen nog maar sterker.”

Rate this post

Print Friendly