Amsterdam, 24 februari 2011 – ZyLAB, vooraanstaand leverancier van e-Discovery en Information Management oplossingen, meldt dat Gonzalo de Cesare is benoemd tot 2010 LTN IT Champion van het jaar. De Cesare, met wie ZyLAB een jarenlange klantrelatie heeft opgebouwd, is werkzaam bij de Verenigde Naties en was een keynote spreker op de jaarlijkse LegalTech conferentie die in februari in New York werd gehouden. Direct na zijn keynote presentatie over informatie management voor grootschalige juridische procedures in de oorlogstribunalen van de Verenigde Naties, werd de award aan De Cesare uitgereikt.

In zijn keynote presentatie op LegalTech en in een hoofdartikel in het februarinummer van Law Technology News gaat De Cesare uitgebreid in op de standaardisatie op basis van het ZyLAB eDiscovery- en Information Management platform, om de terugkerende uitdagingen in tribunalen en oorlogsonderzoeken het hoofd te bieden. Zijn verhaal schetst een duidelijk beeld van de technische, taalkundige en politieke hindernissen waarmee men werd geconfronteerd tijdens het proces van Slobodan Milosevic. De rol die De Cesare speelde bij de implementatie van best practices voor verdere onderzoeken, vormde de basis voor zijn nominatie en de uiteindelijke toekenning van de 2010 LTN IT champion van het jaar award.

“De Cesare en zijn team hebben standaarden voor de informatievoorziening ontwikkeld voor de berechting van Slobodan Milosevic (de laatste president van het voormalige Joegoslavië en Servië) en vervolgingen in Rwanda en Cambodja waarbij juridische technologieën werden ingezet, waaronder het ZyLAB eDiscovery Systeem”, zegt Monica Bay, LTN editor-in-chief, in ‘LegalTech New York als King Maker.’

In Kosovo gebruikt het team ZyLAB’s Google Map-integratie voor plaatsbepaling in de documenten. Daarmee kunnen dorpen en andere plekken die relevant zijn voor het onderzoek worden bepaald. De Cesare is nu in dienst als politiek adviseur bij de European Union Police Mission in Bosnië en Herzegovina.

“Tijdens het proces van Slobodan Milosevic bleek ZyLAB de ideale technische partner om onze visie te implementeren op het gebied van justitie en om het beheer van miljoenen documenten op zich te nemen. Bovendien voldoet het systeem aan de strenge regels van het internationaal recht”, aldus Gonzalo de Cesare.

Rate this post

Print Friendly