Noordwijk, 22 februari 2011 – In tegenstelling tot het bedrijfsleven wordt er binnen de overheidssector slechts beperkt gebruik gemaakt van de mogelijkheden van digitale factuurverwerking. Decos, specialist in document- en informatiebeheeroplossingen, verwacht echter dat hier dit jaar verandering in komt. Steeds meer gemeenten zijn op zoek naar mogelijkheden om het facturatieproces efficiënter en nauwkeuriger te maken en beschouwen dit proces als een belangrijk onderdeel van het informatiebeleid. Daarnaast besteden gemeenten in 2011 meer aandacht aan kostenbesparing dan voorgaande jaren en het automatiseren van facturen levert in veel gevallen direct een grote kostenbesparing op.

Gemeenten zijn in eerste instantie vooral op zoek naar mogelijkheden om facturen automatisch te herkennen en op basis van specifieke factuuregels toe te kennen aan individuele budgethouders. Hiermee worden veel tijdrovende stappen overbodig en wordt voorkomen dat er kostbare fouten worden gemaakt met de verwerking. Tevens is het belangrijk facturen online toegankelijk zijn, zodat eindgebruikers vanaf iedere werkplek altijd toegang hebben tot de informatie en facturen kunnen afhandelen.

“De afgelopen jaren heeft het informatiemanagementbeleid van de overheidssector vooral in het teken gestaan van het verbeteren van de dienstverlening”, stelt Frans Dondorp, Manager Producten bij Decos. “Het is dan ook logisch dat er minder aandacht is besteed aan het verbeteren van interne processen. Nu de meeste gemeenten de basis voor de digitale dienstverlening op orde hebben, zullen zij aan de slag gaan met de ondersteunende processen. Digitale factuurverwerking is aantoonbaar kostenbesparend en geeft bovendien het benodigde inzicht in financiën. Het is positief dat de gemeenten nu ook oog hebben voor deze kansen van informatiebeheer.”

Op 1 maart en 7 april 2011 organiseert Decos gratis webinars over de besparingsmogelijkheden met digitale factuurverwerking. Kijk voor meer informatie op: www.decos.nl/webinarfactuurverwerking.

Rate this post

Print Friendly