’s-Hertogenbosch, 21 februari 2011 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, heeft samen met WNK Bedrijven de VIP/Doc award ‘Applicatie van het jaar’ in de categorie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen/Groene IT gewonnen. De bedrijven hebben gezamenlijk een documentoplossing ingezet bij de Sociale Werkvoorziening Alkmaar, waar mensen met een arbeidsbeperking opgeleid en getraind worden om in documentintensieve omgevingen te werken. De award werd op 17 februari jl. tijdens een feestelijke gala-avond in Hart van Holland Nijkerk uitgereikt. Volgens de jury van VIP/Doc past de samenwerking tussen Ricoh en WNK uitstekend binnen de doelstelling van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De documentomgeving speelt in op de behoefte om mensen met een beperking te begeleiden naar de reguliere arbeidsmarkt, zodat ook voor deze groep passend en betaald werk bereikbaar wordt.

Pieter Rahusen, Market Development Manager Outsourcing: “Iedereen verdient een eerlijke kans, daarom heeft Ricoh met veel enthousiasme de samenwerking met WNK opgezet. Samen helpen we mensen hun mogelijkheden te benutten om zo volwaardig deel te nemen aan het arbeidsproces. Het succes op de Sociale Werkvoorziening in Alkmaar heeft laten zien dat de samenwerking tussen de profit- en non-profitsectoren zeer effectief is, en een win-winsituatie oplevert voor alle partijen. Ik ben zo trots als een pauw dat we met deze oplossing de VIP/Doc award ‘Applicatie van het jaar’ gewonnen hebben.”

Ron van Stiphout, Directeur Beheer WNK Bedrijven: “Ik ben trots op deze award en zie dit als een erkenning voor de aanpak waarmee WNK mensen actief naar buiten begeleidt, namelijk door persoonlijke vorming, arbeid en scholing. Het bedrijfsonderdeel Document Services is relatief klein ten opzichte van onze andere bedrijven en maakt integraal onderdeel uit van ons Business Post bedrijf. Het rendementseffect is echter groot. De perspectieven voor de mensen zijn redelijk, maar vooral duurzaam. Kwaliteit in product en dienstverlening verkoopt altijd en geeft vreugde, voldoening en acceptatie in het werk. Wij zijn op vele bedrijfsterreinen actief maar dit is de eerste keer die dat we een dergelijke waardevolle erkenning ontvangen.”

WNK reïntegreert mensen met een handicap voor het UWV, gemeenten en werkgevers. WNK is specialist in het begeleiden en bemiddelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De samenwerking met Ricoh heeft tot doel mensen te trainen en te begeleiden om een langdurige deelname aan het arbeidsproces mogelijk te maken. In dit strategische samenwerkingsmodel heeft Ricoh de operationele verantwoordelijkheid voor de afdeling WNK Document Services. WNK zorgt op haar beurt dat medewerkers onder functionele leiding van Ricoh worden geplaatst. Op deze wijze worden medewerkers van WNK opgeleid en getraind om in documentintensieve omgevingen te werken. Anderzijds garandeert Ricoh de kwaliteit van de geleverde diensten en ondersteunt Ricoh de verkoopafdeling bij het genereren van opdrachten. Zo worden er eigen leerwerkplekken gecreëerd, zoals postverwerking, reprografie en archivering, waar de zeer gemotiveerde medewerkers opgeleid worden tot ware documentspecialisten.

De Applicatie van het Jaar Award is een initiatief van VIP/Doc, het vakblad voor document-professionals. De award wordt in vijf categorieën uitgereikt, op basis van een jury-rapport. Hierbij wordt o.a. gekeken naar de innovatiegraad, de borging in de organisatie en de waarde voor de gebruikers. De jury bestond dit jaar uit Hans Kaashoek (Strategy Partners), Jan Kloeze (hoofdredacteur VIP/Doc), Teun Putter (eindredacteur VIP/Doc) en Ed Boogaard (redacteur en analist).

Over Ricoh

Ricoh is leverancier van IT & documentoplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Rate this post

Print Friendly