AMSTELVEEN, 16 februari 2011 – Onder de noemer ‘Samen Sterker’ hebben Canon en Océ zich tijdens de afgelopen editie van de Grafische Vakbeurs voor het eerst samen gepresenteerd. Op de stand toonden de bedrijven met hun gemeenschappelijk aanbod van de nieuwste professionele printoplossingen de kracht van hun samenwerking. Op de drukbezochte stand van ruim 450 m2 konden bezoekers ter plaatse ervaren welke voordelen de samenwerking tussen beide bedrijven oplevert. Dit resulteerde in veel enthousiaste reacties van grafische ondernemers en getekende orders van ondermeer de eerste Océ Arizona 550XT, een model uit ‘s-werelds bestverkopende UV flatbed familie.

De gezamenlijke stand van Canon en Océ was een groot succes. “Het aantal bezoekers en de grote vraag naar onze professionele printoplossingen hebben al onze verwachtingen overtroffen”, vertelt Jeroen Kruisweg, Channel Director Professional Print van Canon Nederland. “De kracht van onze gemeenschappelijke oplossingen is dat we elkaar aanvullen en versterken. Dat hebben we tijdens de Grafische Vakbeurs live gedemonstreerd. Door de interactie met de bezoekers was de sfeer bruisend en de energie en positiviteit sterk voelbaar.”

Aansprekende printoplossingen

Grafische ondernemers waren zeer enthousiast over de aansprekende praktijkvoorbeelden die werden gepresenteerd op de stand. Diverse bedrijven kozen voor de printoplossingen van Canon en Océ. “Op de beurs hebben we laten zien wat Canon en Océ voor grafische ondernemers kunnen betekenen vertelt Frank Huigen, Sales Director Océ Nederland. “En met succes. Zo hebben we veel belangstelling gehad voor het complete portfolio: van klein- tot grootformaat, voor zwart-wit en kleur, voor workflow software en papier. Ook zijn er veel relaties geweest die hun investering voor onze oplossingen op de beurs bekrachtigden. We ontvingen over de hele linie veel orders: van Canon imagePRESS systemen tot en met Océ Arizona’s. Daarbij werd ook nog de eerste Océ CS 9160 Greenline aan MultiCopy Arnhem verkocht. Deze milieuvriendelijke outdoor printer combineert het gebruik van milieuvriendelijke inkt met de reductie van energieconsumptie en CO2-uitstoot tijdens het printen”, aldus Huigen. “Daarnaast werden er orders voor Océ VarioPrints en Colorwaves getekend. ” Drukkerij Koevoets uit Etten-Leur tekende voor een Canon imagePRESS C6010 productiesysteem. De drukkerij is één van de grafische ondernemers die een snelle groei laat zien nu de grafische markt weer aantrekt. Met de nieuwe machine kunnen ze hun veelzijdige dienstverlening verder versterken.

Flexibel, gebruiksgemak en kostenbesparend

Canon en Océ lieten grafische ondernemers zelf ervaren wat de toegevoegde waarde van hun samenwerking is. Zo werd ter plaatse getoond hoe zij efficiënt kunnen produceren met de juiste workflow. Met de Océ PRISMAprepare software toonden beide bedrijven hoe printopdrachten in een grafisch bedrijf flexibel, met groot gebruiksgemak en kostenbesparend door operators printklaar kunnen worden gemaakt. Ook was er veel belangstelling voor Helix Production Workflow software.

Kinderboeken

Grote publiekstrekker waren de kinderboeken die ter plaatse werden geprint en verwerkt tot volledig eindproduct. Iedereen mocht na een bezoek aan de stand een prachtig vers geprint boek van onder andere Dik Trom, Suske & Wiske of Dikkie Dik mee naar huis nemen. De boeken werden ter plaatse op de Océ VarioPrint 6320 Ultra en Canon imagePRESS systemen geprint. De afwerking tot garenloos gebrocheerd boek werd verzorgd door Kentie, leverancier van high-end afwerkingapparatuur. De kinderboeken vlogen de stand uit. Na afloop schonken Canon en Océ nog eens ruim 300 exemplaren aan de VoorleesExpress. Een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door vrijwilligers.

Rate this post

Print Friendly