Oosterbeek 14 februari 2011 – Het is nu nog eenvoudiger om de inhoud van een document te controleren op duidelijkheid en leesbaarheid. Documentaal heeft de nieuwe “Klinkende Taal” module van GridLine volledig geïntegreerd in dStyle, de meest complete huisstijlapplicatie voor Office 2010. Met de Klinkende Taal module kunnen gebruikers nu niet alleen in één keer een document in perfecte huisstijl zetten, maar ook controleren op taalgebruik en taalfouten en versturen. De nieuwste versie van dStyle met taalcontrole is vanaf nu beschikbaar.

Het juiste taalniveau

Klinkende Taal is een invoegtoepassing die ervoor zorgt dat u het juiste taalniveau gebruikt in uw communicatie. Het taalniveau is van belang om uw boodschap goed en duidelijk over te brengen aan uw doelgroep en professionaliteit uit te stralen. Klinkende Taal kijkt uw documenten binnen enkele seconden na en toont daarna suggesties voor verbetering van de tekst. Het aanpassen van taalniveaus gaat met deze invoegtoepassing gemakkelijker en sneller dan voorheen. Het inhuren van dure taalkundigen behoort dus tot het verleden.

De centrale taalserver van GridLine wordt voortdurend bijgewerkt door gespecialiseerde werknemers, veelal Neerlandici, van GridLine en bevat meer dan 25 taalmodules, zoals moeilijke woorden, lange zinnen, controle op “d/t”-fouten en passieve constructies.

Samenwerking

Documentaal is zeer enthousiast over de samenwerking met GridLine. Reinoud Wouters, Marketing Manager bij Documentaal, ziet het als een logische stap in de ontwikkeling van het product: “Eerst hebben we ervoor gezorgd dat documenten altijd perfect in de huisstijl worden opgemaakt – nu zorgen we ook voor een bedrijfsbrede controle op de inhoud”. Er gaan geen brieven met taalfouten de deur meer uit!

Ook Tigran Spaan – eigenaar van GridLine – is enthousiast; “Met de integratie in dStyle bereiken wij een breder publiek – iedereen kan nu de inhoud van een document eenvoudig controleren en aanpassen zonder dat er een apart systeem nodig is. Wij onderhouden centraal de data en gebruikers hebben altijd up-to-date informatie op het gebied van de Nederlandse taal en haar veranderingen”.

Over Documentaal

Documentaal, opgericht in 1995, behoort tot de top 3 van de huisstijlautomatiseerders in Nederland. Documentaal heeft pas haar nieuwste versie van dStyle uitgebracht, speciaal voor de nieuwe Office 2010 omgeving van Microsoft. Lees meer op http://www.documentaal.nl/.

Over GridLine

GridLine is de specialist op het gebied van taal en zoeken voor het Nederlands. De missie van GridLine is om professionals beter, efficiënter en prettiger te laten werken met informatie uit teksten. Lees meer op http://www.gridline.nl/

Rate this post

Print Friendly