De geplande introductieworkshop van de Media-Alliantie op 4 maart is met ruim 50 deelnemers volgeboekt. Er worden geen belangstellenden meer toegelaten. Een tweede introductiebijeenkomst is gepland op donderdag 10 maart om 13.30uur te Nieuwegein.

De Media-Alliantie zal functioneren als een coöperatieve vereniging die beschikbare printmedia kennis en innovatieve software collectief exploreert. Collectief wordt software voor grafimedia toepassingen geselecteerd en toegepast als Cloud services. Web-to-print, print-webshop, Database publishing/beeldbank, CRM en MIS systemen. Collectief wordt ervaring uitgewisseld hoe technologie wordt toegepast in onderscheidende bedrijfsmodellen. Zo kunnen printmedia professionals de beste software gebruiken die er te krijgen is. Tegen aanvaardbare kosten.

Op 4 en 10 maart wordt de agenda voor de coöperatieve vereniging bepaald. De Media-Alliantie geeft haar visie op de mogelijkheden en voordelen van Cloud services. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Welke software willen we samen toepassen? Wat wordt de onderzoeksagenda en wie wil er samenwerken, bijvoorbeeld bij het inschrijven op tenders?

De coöperatieve vereniging kent een persoonlijk lidmaatschap. Leden werken bij diverse bedrijven binnen de printmedia industrie. Zoals drukkerijen, reclamebureaus, uitgeverijen, leveranciers en drukwerkinkopers. Leden van de Media Alliantie profiteren van schaalvoordelen door software in de Cloud te gebruiken, zoals via de coöperatieve vereniging aangeboden. Verder zijn ze sneller op de hoogte van relevant onderzoek en maken ze gebruik van kansen om samen te werken aan projecten.

De Media-Alliantie activiteiten worden uitgevoerd door een shared service centrum, gefaciliteerd door Ir. Albert Noppen, Commbizz, Ir. Roelof Janssen, Screens & Pages en drs. Richard van Hoorn, Onderzoek & Advies. Zie voor meer informatie www. http://media-alliantie.nl/

Het programma 4 en 10 maart

• Inleiding Syntens, door Henk Walhout

• Aanleiding voor de oprichting van de Media-Alliantie en structuur van de vereniging

• Toepassing van Cloud computing in de print industrie

• Agenda voor onderzoek, samenwerking en ontwikkeling van dienstverleningsconcepten

Plaats en datum

Donderdag 10 maart 2011, Syntens Nieuwegein, 13.30-16.00 uur. Kelvinbaan 42 Nieuwegein

Aanmelden via de site http://media-alliantie.nl/ Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het aantal plaatsen is beperkt.

Rate this post

Print Friendly